Κόσμος

Ουκρανία: Γυναίκα μαζεύει τα συντρίμμια του σπιτιού της τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο

Ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από τον πόλεμο στην Ουκρανία μοιράστηκε η Daily Mail στο λογαριασμό της στο Instagram. Μια γυναίκα σκουπίζει τα συντρίμμια από τα παράθυρα του σπιτιού της, που έγιναν θρύψαλα στους βομβαρδισμούς, ενώ τραγουδάει, φανερά συγκινημένη, τον εθνικό ύμνο. Η κατοικία της βρισκόταν σε μία από τις 33 κατοικημένες περιοχές που, σύμφωνα με το βρετανικό μέσο, βομβαρδίστηκαν από τη Ρωσία μέσα στις πρώτες 24 μόλις ώρες από την εισβολή.

Η ρωσική εισβολή ήταν κατάληξη μιας σειράς δραματικών γεγονότων που είχε ξεκινήσει εδώ και χρόνια. Η κλιμάκωσή τους οδήγησε στην κορύφωση στις 21 Φεβρουαρίου, όταν ο Putin αναγνώρισε επίσημα την ανεξαρτησία των περιοχών Donetsk και Luhansk και έστειλε στρατεύματα ισχυριζόμενος ότι επιδιώκει τη διατήρηση της ειρήνης. Ο Biden χαρακτήρισε την κίνηση του Putin «αρχή της ρωσικής εισβολής». Στις 24 Φεβρουαρίου η Ρωσία εξαπέλυσε επίθεση σε ουκρανικά εδάφη – τη μεγαλύτερη στην Ευρώπη μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου – βομβαρδίζοντας πόλεις της Ουκρανίας, ενώ ο ουκρανικός στρατός προσπαθούσε να συγκρατήσει την επέλασή της σε πολλαπλά μέτωπα.

https://www.instagram.com/p/CaaO_jVJJ5h/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_video_watch_again

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν υπάρχει πλέον γυρισμός! Oι Τούρκοι θεωρούν ότι “είναι σειρά του Ισραήλ και όχι της Τουρκίας μετά την επικείμενη καταστροφή του Ιράν”

Η Τουρκία κατασκευάζει βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ικανούς να πλήξουν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά-Το...