Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Ολοκληρώθηκαν με σενάρια μάχης οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις της Σαουδικής Αραβίας με την Αίγυπτο (Βίντεο & εικόνες)

Οι Βασιλικές Χερσαίες Δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας και οι Αιγυπτιακές Ένοπλες Δυνάμεις ολοκλήρωσαν κοινή άσκηση στη βορειοδυτική περιοχή του Βασιλείου, ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Άμυνας.

Οι ασκήσεις Tabuk-5, οι οποίες ξεκίνησαν στις 6 Ιανουαρίου, ολοκληρώθηκαν παρουσία του διοικητή της βορειοδυτικής περιοχής, υποστράτηγου Hussain bin Saeed Al-Qahtani, και ορισμένων ανώτερων αξιωματικών των RSLF και των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων.

Οι ασκήσεις ολοκληρώθηκαν με την εκτέλεση από τις συμμετέχουσες δυνάμεις ορισμένων σεναρίων μάχης, στα οποία εκπαιδεύτηκαν κατά τη διάρκεια της άσκησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ειδικές δυνάμεις πραγματοποίησαν προσγειώσεις με αλεξίπτωτο και ελεύθερα άλματα με τη χρήση ελικοπτέρων για την εκκαθάριση και την έφοδο στις οχυρωμένες τοποθεσίες. Οι τεθωρακισμένες μεραρχίες πραγματοποίησαν επιχειρήσεις υποστήριξης χρησιμοποιώντας πραγματικά πυρομαχικά για ελαφρά και βαρέα όπλα.

Ο υποστράτηγος Khalid bin Mohammed Al-Khashrami, επικεφαλής των ασκήσεων, δήλωσε ότι η άσκηση ήταν μία από τις πιο σημαντικές, λόγω της ποικιλομορφίας και της φύσης των δυνάμεων που συμμετείχαν.

Τόνισε τα οφέλη της για τις δύο δυνάμεις όσον αφορά την τελειοποίηση των πολεμικών τους δεξιοτήτων και την αύξηση της ετοιμότητάς τους, ενώ εξήρε την υψηλή επάρκεια όλων των επιχειρήσεων που τους ανατέθηκαν κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Η άσκηση Tabuk-5 είχε ως στόχο την ενοποίηση των στρατιωτικών προσεγγίσεων και την ανταλλαγή εκπαιδευτικής τεχνογνωσίας μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών.

https://twitter.com/modgovksa/status/1484136727665065984?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1484136727665065984%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.arabnews.com%2Fnode%2F2008926%2Fsaudi-arabia

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ