Κόσμος

Ρωσική εμπλοκή στο Καζακστάν-Μισθοφόροι της Βάγκνερ στο Αλμάτι; Τι συγκεκριμένο έχουν αποστολή να προστατεύσουν

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Καζακστάν.... 

Σε συνέχεια των επεισοδίων ο πρόεδρος του Καζακστάν ζητά από τη Ρωσία στρατεύματα για να καταπνίξουν τη λαϊκή εξέγερση.
Ισχυριζόμενος ότι «τρομοκράτες» κατέκλυζαν στρατηγικές εγκαταστάσεις σε όλο το Καζακστάν, ο Τοκάγιεφ ισχυρίστηκε ότι χρειαζόταν συμμαχική στρατιωτική βοήθεια για να καταστείλουν ενέργειες «τρομοκρατικών συγκροτημάτων».


Ο πρόεδρος του Καζακστάν, Kassym-Jomart Tokayev, επιπλέον, είπε ότι μια «έντονη πυρομαχία» μεταξύ μιας αερομεταφερόμενης στρατιωτικής μονάδας και των «τρομοκρατών» βρισκόταν σε εξέλιξη έξω από τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Αλμάτι, τη στιγμή της ομιλίας του. Αυτοί οι εξαιρετικά οργανωμένοι «τρομοκράτες» είχαν εκπαιδευτεί στο εξωτερικό, ισχυρίστηκε ο Τοκάγιεφ.

Ο Τοκάγιεφ είπε ότι είχε ήδη ζητήσει τη βοήθεια των χωρών του CSTO για την καταπολέμηση της «τρομοκρατικής απειλής», η οποία, όπως είπε, αποσκοπούσε στην «υπονόμευση της εδαφικής ακεραιότητας» του Καζακστάν. «Πιστεύω ότι η προσέγγιση με τους εταίρους του CSTO είναι κατάλληλη και έγκαιρη», δήλωσε ο Πρόεδρος Kassym-Jomart Tokayev, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης αργά την Τετάρτη.

Ο Οργανισμός Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO) είναι μια υπό τη Ρωσία διακυβερνητική στρατιωτική συμμαχία στην Ευρασία που αποτελείται από επιλεγμένα μετασοβιετικά κράτη. Η συνθήκη είχε τις ρίζες της στις Σοβιετικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες σταδιακά αντικαταστάθηκαν από τις Ηνωμένες Ένοπλες Δυνάμεις της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών

 

Ένα αεροπλάνο με μισθοφόρους της Wagner προσγειώθηκε στο Αλμάτι

Και μετά από αυτά προέκυψε η ανεπιβεβαίωτη πληροφορία πως ρωσικό αεροσκάφος Il-76 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Αλμάτι (πριν καταληφθεί από διαδηλωτές), με περίπου 300 μισθοφόρους της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner. Οι μισθοφόροι κλήθηκαν να καθαρίσουν το έδαφος της πόλης από τους ριζοσπάστες προκειμένου να ανακτήσουν τον έλεγχό τους, σύμφωνα με τις τοπικές κοινότητες του Telegram.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πολιτικό επιστήμονα Stanislav Belkovsky, το κύριο καθήκον των Ρώσων μισθοφόρων θα είναι να προστατεύσουν το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ από την κατάληψη από ριζοσπάστες, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι οι διαδηλωτές σκοπεύουν να πάρουν τον έλεγχο αυτής της εγκατάστασης, κάτι που παρέχει μια ευκαιρία όχι μόνο για εκτόξευση διαστημικών σκαφών, αλλά και για σχεδόν πλήρη έλεγχο των διαστημοπλοίων σε τροχιά του πλανήτη. Αυτό ισχύει και για τους στρατιωτικούς διαστημικούς δορυφόρους της Ρωσίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...