Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Κάνουν πάρτυ στην Τουρκία! Φεύγει η Πελόζι και την αντικαθιστά φιλομουσουλμάνος, ενώ έρχεται και Μενέντεζ τζούνιορ

Σημαντικές αλλαγές αναμένεται να υπάρξουν το επόμεnο διάστημα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, οι οποίες μπορεί να πεηρεάσουν τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, η ισχυρή γυναίκα ηγέτης των Δημοκρατικών, ετοιμάζεται να εγκαταλείψει την έδρα της το επόμενο διάστημα.

Η 81χρονη Nancy Pelosi, η οποία υπηρετεί ως Πρόεδρος της Βουλής, η οποία λέγεται ότι είναι η πιο ισχυρή έδρα στην Αμερική μετά τον Πρόεδρο, από το 2007 όταν οι Δημοκρατικοί κέρδισαν την πλειοψηφία, σχεδιάζει να αποχωρήσει μετά τις ενδιάμεσες εκλογές του Κογκρέσου το τρέχον έτος.

Σύμφωνα με πηγές που παρακολουθούν στενά την αμερικανική πολιτική, ο εκπρόσωπος των Δημοκρατικών της Νέας Υόρκης φιλομουσουλμάνος Χακίμ Τζέφρις αναμένεται να ηγηθεί των Δημοκρατικών στη Βουλή. Εάν ο Τζέφρις αντικαταστήσει την Πελόζι , θα είναι ο πρώτος μαύρος στην ιστορία των ΗΠΑ που θα ηγηθεί της Βουλής.

Η Πελόζι, η οποία θα γίνει 82 ετών τον Μάρτιο, έγινε η πρώτη γυναίκα που εξελέγη σε αυτή τη θέση στις ενδιάμεσες εκλογές του 2006, αφού οι Δημοκρατικοί κέρδισαν την πλειοψηφία στη Βουλή.

Στην Τουρκία ήδη πανηγυρίζουν αφού η Πελόζι δεν υπήρξε καθόλου φειδωλή στις δηλώσεις της κατά της Τουρκίας όλο αυτό το διάστημα!

Από την άλλη πλευρά ο Χακίμ Σέκου Τζέφρις (φωτο κάτω)  δεν κρύβει τα φιλομουσουλμανικά του αισθήματα. Είναι Αμερικανός πολιτικός και δικηγόρος, που υπηρετεί ως Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών για την 8η περιφέρεια της Νέας Υόρκης από το 2013. Επίσης, υπηρετεί ως Επικεφαλής της Δημοκρατικής Διάσκεψης της Βουλής των Αντιπροσώπων από το 2019. Είναι μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος. Προηγουμένως, υπηρέτησε από το 2007 έως το 2012, ως Μέλος της πολιτειακής Συνέλευσης της Νέας Υόρκης από την 57η περιφέρεια.

 

 Μενέντεζ ο νεώτερος 

 

Παράλληλα οι New York Times έγραψαν πρόσφατα πως ο γιος του Μενέντεζ ετοιμάζεται να διεκδικήσει τη παλιότερη θέση του φιλέλληνα πατέρα του στη Βουλή (“Menendez’s Son Prepares to Run for His Father’s Old House Seat”)

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ Τζούνιορ, 36 ετών, έχει κερδίσει την υποστήριξη βασικών Δημοκρατικών στην περιφέρεια του βόρειου Νιου Τζέρσεϊ.

Ο ίδιος δήλωσε στους πολιτικούς ηγέτες ότι προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση στη Βουλή των Αντιπροσώπων που θα κενωθεί από τον αντιπρόσωπο Άλμπιο Σάιρες, έναν Δημοκρατικό από τη Δυτική Νέα Υόρκη του Νιου Τζέρσεϊ.

Εάν εκλεγεί, ο νεαρός Μενέντεζ και ο πατέρας του, ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο 67χρονος πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, θα υπηρετήσουν πιθανότατα μαζί στην Ουάσινγκτον.

Ο νεότερος κ. Μενέντεζ είναι δικηγόρος που θα διεκδικήσει για πρώτη φορά δημόσιο αξίωμα και αναμένεται να αντιμετωπίσει αμφισβητίες από τα αριστερά στο προπύργιο των Δημοκρατικών που περιλαμβάνει αστικά τμήματα των κομητειών Χάντσον, Έσσεξ και Γιούνιον.

Σε συνέντευξή του ο αποχωρών κ. Sires, πρώην δήμαρχος του West New York, N.J., ο οποίος υπηρετεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων από το 2006, είπε ότι ο νεότερος κ. Menendez του είπε ότι σχεδίαζε να θέσει υποψηφιότητα και ζήτησε την υποστήριξή του.

Ο γερουσιαστής Μενέντεζ, ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει μέσω εκπροσώπου του, κατείχε την ίδια θέση στη Βουλή των Αντιπροσώπων προτού διοριστεί στη Γερουσία το 2006 για να καλύψει τη θέση που άδειασε ο Τζον Κορζίν.

Ως μετριοπαθής που έχει επίσης κουβανική καταγωγή, ο κ. Μενέντεζ θα συνδεθεί καλά με τους ψηφοφόρους, δήλωσε ο κ. Sires.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ