Κόσμος

Γερμανία από την προεδρία της G7: «Πρέπει να ξεπεράσουμε την πανδημία και να καθοδηγήσουμε την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη»

Κλιματική ουδετερότητα και ψηφιοποίηση βρίσκονται στην ατζέντα των πιο οικονομικά αναπτυγμένων χωρών, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ

Η Γερμανία επιθυμεί να χρησιμοποιήσει την προεδρία της στην ομάδα των πιο οικονομικά αναπτυγμένων χωρών G7 για να υποστηρίξει την οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία COVID-19, αλλά και για να ενισχύσει τις προσπάθειες για την κλιματική προστασία, όπως ανέφερε σήμερα, ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


«Η Γερμανία έχει αναλάβει την προεδρία της G7 για το 2022. Οι χώρες-μέλη της G7 υποστηρίζουν την ελευθερία, τη δημοκρατία και την πρόοδο» ανέφερε ο Λίντνερ, σε μία ανάρτησή του στο Twitter. «Έχοντας αυτό στο μυαλό μας, πρέπει να ξεπεράσουμε την πανδημία και να καθοδηγήσουμε την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Λίντνερ είναι ο ηγέτης του φιλελεύθερου κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), το οποίο στηρίζει την τριμερή κυβέρνηση συνασπισμού του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς.

Ο ίδιος, ανέφερε ότι θέλει να θέσει ερωτήματα σχετικά με την ψηφιοποίηση και την κλιματική ουδετερότητα στην κορυφή της ατζέντας των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της G7, κατά τις διασκέψεις της αναφερόμενης ομάδας χωρών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Dark Eagle
Μέση Ανατολή 0

Ο Τραμπ βγάζει τον «Σκοτεινό Αετό» από το κλουβί: Το αμερικανικό υπερόπλο των 15 εκατ. δολαρίων που ετοιμάζεται να χτυπήσει την «καρδιά» του Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση πιέζει για την παρθενική αποστολή του υπερηχητικού πυραύλου LRHW στη Μέση Ανατολή,...
δενδιας
Ελληνοτουρκικά 0

Τους έκοψε τον ύπνο ο Δένδιας; Η Άγκυρα «αφρίζει» για τους πυραύλους στο Αιγαίο την ώρα που ο Ερντογάν ψάχνει σωσίβιο στο Κοράνι

Εκνευρισμός στα τουρκικά ΜΜΕ μετά τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας. Το παραλήρημα Ερντογάν και η διπλωματική...