Κόσμος

ΟΗΕ: "Θέλουμε αποδείξεις πως η Σουάι Πενγκ είναι καλά"

Να λάβει αποδείξεις ότι η κινέζα πρωταθλήτρια του τένις Πενγκ Σουάι είναι καλά ζητά ο ΟΗΕ. Η αθλήτρια έχει εξαφανιστεί από τις αρχές Νοεμβρίου όταν και κατηγόρησε έναν πρώην υψηλόβαθμο αξιωματούχο της χώρας της ότι την εξανάγκασε να συνάψουν σεξουαλική σχέση.

«Θα ήταν σημαντικό να έχουμε αποδείξεις για τον τόπο όπου βρίσκεται και να μάθουμε αν είναι καλά. Και ζητούμε επίμονα να διεξαχθεί με κάθε διαφάνεια έρευνα για τις κατηγορίες της για σεξουαλική επίθεση», δήλωσε μια εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η Λιζ Τρόσελ, στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στη Γενεύη.

«Ζητούμε να διεξαχθεί έρευνα με κάθε διαφάνεια. Αυτό θα έπρεπε να γίνεται με όλες τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση», επέμεινε η εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πως «οι σεξουαλικές επιθέσεις υφίστανται σε όλες τις κοινωνίες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η 35χρονη Πενγκ Σουάι κατηγόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον πρώην αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης Ζανγκ Γκαολί -ο οποίος στο διάστημα από το 2013 έως το 2018 ήταν ένας από τους επτά ισχυρότερους πολιτικούς της Κίνας- ότι την εξανάγκασε πριν από τρία χρόνια να έχουν σεξουαλική σχέση και στη συνέχεια την έκανε ερωμένη του.

«Θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι είναι σημαντικό να ξέρουμε πού βρίσκεται και σε ποια κατάσταση βρίσκεται και να μάθουμε πώς πάει», επανέλαβε η Τρόσελ.

Ανησυχία για την τύχη της Σουάι Πενγκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εδώ και μερικές ημέρες, προσωπικότητες του παγκόσμιου τένις εκφράζουν την ανησυχία τους για την Πενγκ Σουάι στο Twitter, με το hashtag #WhereIsPengShuai.

Η κινεζική λογοκρισία διέγραψε και το παραμικρό ίχνος των κατηγοριών της τενίστριας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ανάρτηση που είχε αρχικά γίνει στο Weibo (το κινεζικό αντίστοιχο του Twitter) διαγράφηκε γρήγορα και το Γαλλικό Πρακτορείο δεν μπόρεσε να επαληθεύσει την αυθεντικότητά της.

Έκτοτε η τενίστρια δεν έχει επικοινωνήσει απ’ ευθειας ούτε έχει εμφανιστεί δημόσια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Δεν του γλίτωσε ούτε ο βασιλιάς Αιγέας! Τούρκος συγγραφέας προαναγγέλλει την πρώτη φάση του σχεδίου υπαγωγής των νησιών μας στην τουρκική επικράτεια

“Βρώμικα” παιχνίδια με την ιστορία του Αιγαίου παίζουν οι Τούρκοι και ως γνωστόν η ιστορία εκδικείται