Κόσμος

Πάπας Φραγκίσκος και Ινδός πρωθυπουργός μαζί στη Ρώμη

Στο περιθώριο της συμμετοχής του στη Σύνοδο της G20, σε ένα πλαίσιο αύξησης των βίας σε βάρος θρησκευτικών μειονοτήτων στην Ινδία.

Ανακοινώνοντας τη συνάντηση με τον επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, την οποία επιβεβαίωσε για το ερχόμενο Σάββατο το Βατικανό, ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας, Χαρς Βαρντάν Σρίνγκλα, σημείωσε πως είναι «πολύ σημαντική».

Σύμφωνα με θρησκευτικούς αξιωματούχους, οι διακρίσεις και η βία σε βάρος των θρησκευτικών μειονοτήτων στην Ινδία, όπου κυριαρχούν οι ινδουιστές, καταγράφουν άνοδο μετά την άφιξη στην εξουσία το 2014 του εθνικιστικού ινδουιστικού κόμματος Bharatiya Janata Party (BJP) του Ναρέντρα Μόντι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αν και οι μουσουλμάνοι, που αποτελούν το 14% του πληθυσμού στη χώρα, βρίσκονται κυρίως αντιμέτωποι με τη βία, οι χριστιανοί (2% του πληθυσμού) είναι επίσης θύματα.

Υπό το πρόσχημα ότι αυτοί οι τελευταίοι επιδιώκουν να προσηλυτίσουν με τη βία ινδουιστές, περισσότερα από 300 βίαια επεισόδια έχουν καταγραφεί φέτος, σύμφωνα με μια έκθεση μη κυβερνητικής οργάνωσης, που δημοσιεύτηκε αυτόν τον μήνα.

Μετά τη Σύνοδο της G20, ο Ναρέντρα Μόντι θα συμμετάσχει στη Σύνοδο για το Κλίμα COP26 στη Γλασκώβη, που ξεκινά την 1η Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ