Κόσμος

Νέα Ζηλανδία: Καταγράφηκε ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων μέχρι σήμερα

Πρόκειται για τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων που ανακοινώνεται στη Νέα Ζηλανδία από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην επικράτεια.

Το νέο ξέσπασμα της πανδημίας οφείλεται στην πιο μολυσματική παραλλαγή Δέλτα κι έχει επίκεντρο την Όκλαντ, παρότι η πόλη παραμένει σε lockdown για πάνω από δύο μήνες, με τη Νέα Ζηλανδία να μην μπορεί μέχρι στιγμής να το διαχειριστεί, ενώ μέχρι πρότινος ήταν υπόδειγμα στην πολιτική εξάλειψης του ιού

Εξάλλου, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα του ιού που οφειλόταν σε εντόπια μετάδοση στο Νότιο Νησί τον τελευταίο χρόνο, κάτι που εντείνει τον «πονοκέφαλο» για τις αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα, η εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης οδήγησε την πρωθυπουργό Τζασίντα Αρντέρν να αλλάξει προσέγγιση και από τη στρατηγική εξάλειψης του ιού να δίνει πλέον την έμφαση στον εμβολιασμό των πολιτών.

Ως σήμερα, έχει εμβολιαστεί πλήρως για την COVID-19 το 71% των πολιτών της Νέας Ζηλανδίας και το 77% των κατοίκων του Όκλαντ.

Την περασμένη εβδομάδα, η κυρία Αρντέρν ανήγγειλε ότι η κυβέρνησή της θα προχωρήσει στην άρση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού μόνο αφού έχει εμβολιαστεί πλήρως το 90% του πληθυσμού-στόχου της εκστρατείας ανοσοποίησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Νέα Ζηλανδία έχει καταγράψει 28 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 2.681 εργαστηριακά επιβεβαιωμένων μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Δεν παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου από υγειονομικούς σήμερα, καθώς εορτάζεται η Ημέρα της Εργασίας, αργία στη χώρα της Ωκεανίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ