Κόσμος

Υπουργός Υγείας-Βρετανία: Συμφωνίες για δυο νέα φάρμακα κατά του κορονοϊού

Δυο νέες πιθανές προσθήκες στο «οπλοστάσιο της Βρετανίας κατά της πανδημίας» ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Σαγίντ Τζαβίντ. 

Συγκεκριμένα, ο Τζαβίντ έκανε γνωστό πως η κυβερνητική taskforce για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, έχει συνάψει συμφωνίες για δυο νέες θεραπείες, που αν λάβουν τις απαραίτητες εγκρίσεις, τότε θα ξεκινήσουν να χορηγούνται σε άτομα που θεωρούνται πιο ευάλωτα απέναντι στη λοίμωξη. 

Οι συμφωνίες αφορούν από τη μια την εξασφάλιση 480.000 θεραπείών του φαρμάκου Molnupiravir, το οποίο παράγεται από τη Merck και σύμφωνα με τις κλινικές δοκιμές που έχουν γίνει, αποδεικνύεται πως μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου για ενήλικες με ήπια ή μέτρια συμπτώματα κατά 50%.

Από την άλλη, ο Τζαβίντ αποκάλυψε πως η taskforce υπέγραψε επίσης συμφωνία για 250.000 σειρές θεραπείών με το φάρμακο PF -07321332/ritonavir - που παράγεται από την Pfizer - για το οποίο συνεχίζονται ακόμα οι κλινικές δοκιμές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ριτοναβίρη είναι ένα παλαιότερο φάρμακο που χρησιμοποιείται ευρέως σε συνδυασμένες θεραπείες για τη μόλυνση από τον ιό HIV.

Τα δύο νέα αντιιικά φάρμακα αναμένεται να δοθούν σε όσους κινδυνεύουν περισσότερο από τον ιό, συμβάλλοντας στη μείωση της σοβαρότητας των συμπτωμάτων και στην ελάττωση της πίεσης στο NHS μέσα στο χειμώνα. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ