Κόσμος

Μας βλέπουν ως απειλή και μας κάνουν πειραματόζωα; Καταγγελίες για ψυχολογικές στρατιωτικές τεχνικές στον άμαχο πληθυσμό

Τελικά είμαστε ελεύθεροι;

Γράφαμε τις προάλλες πως με σε κάποιες χώρες βγαίνει ο στρατός ολοένα και περισσότερο για “διαχείριση κρίσεων”..

Μήπως ζούμε σε μια βαθιά ανελεύθερη κοινωνία που μεταμφιέζεται ως ελεύθερη κοινωνία;

Πρόσφατα είχαμε την αποκάλυψη πως «ο στρατός του Καναδά «βασίστηκε σε τεχνικές προπαγάνδας παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Αφγανιστάν», «διαμόρφωσε» και «εκμεταλλεύτηκε» πληροφορίες «για να αποτρέψει την πολιτική ανυπακοή από τους Καναδούς κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού και να ενισχύσει τα κυβερνητικά μηνύματα».

Με λίγα λόγια το Ottawa Citizen ανέφερε ότι ο καναδικός στρατός χρησιμοποίησε το ξέσπασμα του Covid ως δικαιολογία για να δοκιμάσει τις πραγματικές ψυχολογικές στρατιωτικές τεχνικές στον δικό του άμαχο πληθυσμό υπό το πρόσχημα της διασφάλισης της συμμόρφωσης με τους περιορισμούς της πανδημίας.Μερικά αποσπάσματα:

«Οι Καναδοί στρατιωτικοί ηγέτες είδαν την πανδημία ως μια μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουν τις τεχνικές προπαγάνδας σε ένα ανυποψίαστο κοινό, καταλήγει μια νέα έκθεση των Καναδικών Δυνάμεων».

«Το σχέδιο που επινόησε η Καναδική Κοινή Διοίκηση Επιχειρήσεων, επίσης γνωστή ως CJOC, βασίστηκε σε τεχνικές προπαγάνδας παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Αφγανιστάν. Η καμπάνια ζήτησε «διαμόρφωση» και «εκμετάλλευση» πληροφοριών. Το CJOC ισχυρίστηκε ότι το σχέδιο επιχειρήσεων πληροφόρησης ήταν απαραίτητο για να αποτρέψει την πολιτική ανυπακοή από τους Καναδούς κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού και να ενισχύσει τα κυβερνητικά μηνύματα για την πανδημία ».

«Ακόμη μια ανασκόπηση επικεντρώθηκε στον κλάδο δημόσιων υποθέσεων των Καναδικών Δυνάμεων και στις δραστηριότητές του. Πέρυσι, ξεκίνησε ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο που θα επέτρεπε στους στρατιωτικούς αξιωματικούς να χρησιμοποιούν προπαγάνδα για να αλλάξουν στάσεις και συμπεριφορές των Καναδών καθώς και να συλλέξουν και να αναλύσουν πληροφορίες από δημόσιους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


«Το σχέδιο θα είχε ως αποτέλεσμα το προσωπικό να μετακινηθεί από τις παραδοσιακές κυβερνητικές μεθόδους επικοινωνίας με το κοινό σε μια πιο επιθετική στρατηγική χρήσης του πολέμου πληροφοριών και της τακτικής επιρροής στους Καναδούς».

Έτσι, δεν χρησιμοποιούν απλώς μαζικές ψυχολογικές μεθόδους στο κοινό, τις δοκιμάζουν και μαθαίνουν από αυτές..

Και πιθανώς μπορούμε να υποθέσουμε ότι οτιδήποτε μπορεί να έχει γίνει αντιληπτό και οποιαδήποτε εμπειρία, μοιραζόταν επίσης με τις κυβερνητικές υπηρεσίες άλλων μελών του ΝΑΤΟ.

Σε ένα νέο άρθρο με τίτλο «Πίσω από τον«γνωστικό πόλεμο» του ΝΑΤΟ: Οι δυτικοί στρατιωτικοί διεξάγουν μια «μάχη για τον εγκέφαλό σας»», ο Ben Norton της The Grayzone αναφέρει πώς οι πρόσφατες συζητήσεις που χρηματοδοτούνται από το ΝΑΤΟ έχουν υποστηρίξει ρητά την ανάγκη προώθησης της επιστήμης του γνωστικού πολέμου για επιθετικούς αλλά και αμυντικούς σκοπούς.

Μερικά αποσπάσματα:

«Το ΝΑΤΟ ξεκινά ένα εντελώς νέο είδος μάχης που έχει χαρακτηρίσει ως γνωστικό πόλεμο. Η νέα μέθοδος που περιγράφεται ως «οπλοποίηση των επιστημών του εγκεφάλου» περιλαμβάνει το «χακάρισμα του ατόμου» με την εκμετάλλευση «των τρωτών σημείων του ανθρώπινου εγκεφάλου» προκειμένου να εφαρμοστεί πιο εξελιγμένη «κοινωνική μηχανική».«Ενώ η μελέτη που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ επέμενε ότι μεγάλο μέρος της έρευνας για γνωστικούς πολέμους έχει σχεδιαστεί για αμυντικούς σκοπούς, παραδέχθηκε επίσης ότι η στρατιωτική συμμαχία αναπτύσσει επιθετικές τακτικές, δηλώνοντας:« Ο άνθρωπος είναι πολύ συχνά η κύρια ευπάθεια και πρέπει να αναγνωριστεί προκειμένου να προστατεύσουμε το ανθρώπινο κεφάλαιο του ΝΑΤΟ αλλά και να μπορέσουμε να επωφεληθούμε από τα τρωτά σημεία των αντιπάλων μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


«Σε μια ανατριχιαστική αποκάλυψη, η έκθεση ανέφερε ρητά ότι« ο στόχος του Γνωστικού Πολέμου είναι να βλάψει τις κοινωνίες και όχι μόνο τον στρατό ».

"Η μελέτη περιέγραψε αυτό το φαινόμενο ως "στρατιωτικοποίηση της επιστήμης του εγκεφάλου". Αλλά φαίνεται σαφές ότι η ανάπτυξη του γνωστικού πολέμου του ΝΑΤΟ θα οδηγήσει σε στρατιωτικοποίηση όλων των πτυχών της ανθρώπινης κοινωνίας και της ψυχολογίας, από τις πιο οικείες κοινωνικές σχέσεις έως το ίδιο το μυαλό .. "

«Με άλλα λόγια, αυτό το έγγραφο δείχνει ότι τα στοιχεία του στρατιωτικού καρτέλ του ΝΑΤΟ βλέπουν όλο και περισσότερο τον εσωτερικό τους πληθυσμό ως απειλή».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ