Κόσμος

Ο Παπάς Φραγκίσκος άλλαξε αυτοκίνητο και προτίμησε την ηλεκτροκίνηση σε μαύρο χρώμα

Μετά από μια σύντομη στάση στη Βουδαπέστη, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, ο Πάπας Φραγκίσκος βρίσκεται στη Σλοβακία όπου θα παραμείνει έως και την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου.

Η επίσκεψη αφορά συναντήσεις με μέλη της εβραϊκής και της Ρομά κοινότητας, σε συνοικία της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας, Κόζιτσε, για να πάρει σειρά η πρωτεύουσα Μπρατισλάβα και η Πρέσοφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόκειται για ένα ταξίδι με έντονο συμβολισμό, με τον Φραγκίσκο να καταγγέλλει κάθε λογής εθνικιστικές και λαϊκιστικές συμπεριφορές εις βάρος των περιθωριοποιημένων ομάδων.

Συνοδοιπόρος του Ποντίφικα στο ταξίδι του στη Σλοβακία αποτελούν δύο Skoda Enyaq iV και δυο Karoq, τα οποία θα τον συνοδεύουν στις καθημερινές του μετακινήσεις.

Το αμιγώς ηλεκτρικό crossover έχει προσαρμοστεί στις προδιαγραφές του Βατικανού, ώστε να επιτρέπεται η απρόσκοπτη θέαση του Φραγκίσκου από το ποίμνιό του. Τα φιμέ παράθυρα αντικαταστήθηκαν, μπροστά από το δεξιό καθρέφτη εγκαταστάθηκε μια υποδοχή για τη σημαία του Βατικανού, και στα καλύμματα τον καθρεπτών τοποθετήθηκε το λογότυπο της επίσκεψης του Πάπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλα τα οχήματα είναι βαμμένα σε μαύρο μεταλλικό χρώμα, ενώ μαύρες είναι και οι επενδύσεις στην καμπίνα.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Ποντίφικας κυκλοφορεί με μοντέλα της Skoda. Τον Αύγουστο του 2018 είχε βρεθεί στην Ιρλανδία όπου κάθισε στο εσωτερικό τεσσάρων Rapid Spacebacks.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ