Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Τουρκία: Κάτοικοι επιτέθηκαν στον Τσαβούσογλου - Δεν έχουν πιλότους για τα Canadair CL-215

Αντιμέτωπος με την οργή των κατοίκων της Αττάλειας βρέθηκε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, το βράδυ της Πέμπτης (29.07.2021), ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή με αφορμή τις φωτιές που μαίνονται στη νότια Τουρκία.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι κάτοικοι φώναζαν στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, ρωτώντας αν η κυβέρνηση έχει μόνο τρία αεροπλάνα. “Είχαμε τρία αεροπλάνα. Τρία ήταν εδώ και μετά τα στείλαμε σε άλλες περιοχές”, είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με κατοίκους να του φωνάζουν: “Μπράβο! Υπάρχουν άλλα 10 αεροπλάνα που κοιμούνται”.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα, λέγοντας ότι “σας μιλάω ειλικρινά”, μία φράση που έφερε το αντίθετο αποτέλεσμα, καθώς οι κάτοικοι εξοργίστηκαν ακόμα περισσότερο. “Έχει μείνει ίχνος ειλικρίνειας; Η χώρα κάηκε!”, συνέχιζαν να φωνάζουν, με κάποιους, μάλιστα, να του πετούν νερό.   

 

Xωρίς πυροσβεστικά η Τουρκία 
  


Ταυτόχρονα, στα τουρκικά ΜΜΕ υπάρχει οργή, καθώς δεν υπάρχουν πουθενά τα Canadair. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
''Η Τουρκία καίγεται. Πού είναι τα αεροπλάνα της THK; Γιατί τα πυροσβεστικά δεν σηκώνονται για να σβήσουν τις φωτιές; Επί του παρόντος, υπάρχουν 6 αεροσκάφη στα υπόστεγα της THK. 2 από αυτά τα 6 αεροπλάνα χρειάζονται συντήρηση, αλλά 4 από αυτά μπορούν να παρέμβουν αμέσως. Ποιο είναι είναι όμως το πρόβλημα; Δεν υπάρχουν πιλότοι, καθώς απολύθηκαν!'', αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ

''Ποιος θα χρησιμοποιήσει αυτά τα αεροπλάνα; Απαιτείται ειδική εκπαίδευση για τη λειτουργία του πυροσβεστικού αεροπλάνου. Τώρα έχουν ναυλώσει 3 αεροπλάνα από τη Ρωσία. Λένε ότι υπάρχουν 15 ελικόπτερα. Το ελικόπτερο δεν είναι σαν το αεροπλάνο.  Έκαναν συμφωνία με τους Ρώσους και τους εμπιστεύθηκαν τα δάση της Τουρκίας.'' 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ