Κόσμος

Στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων ο πρώην CEO της Microsoft

Ο Στιβ Μπάλμερ, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, διαθέτει σύμφωνα με το Bloomberg περιουσία που ξεπερνά τα 100 δισεκατομμύρια και γίνεται κατ’ αυτόν τον τρόπο ο ένατος άνθρωπος στον πλανήτη που ξεπερνά αυτό το ορόσημο ευημερίας.

Μια ανάσα από το κλαμπ των βαθύπλουτων αυτού του κόσμου, ο ιδρυτής της Oracle, Λάρι Έλισον υπολογίζεται σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, πως διαθέτει περιουσία 98,6 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Ο 65χρονος Μπάλμερ, ο οποίος αποχώρησε από την Microsoft του Μπιλ Γκέιτς το 2014 είναι ο ιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ του NBA, Los Angeles Clippers, είδε την περιουσία του να «αυγατεύει» κατά 20,1 δισεκατομμύρια την τελευταία χρονιά.

Οι βαθύπλουτου που έγιναν κροίσοι μέσα στην πανδημία

Ενα ράλι ανόδου σε μετοχές τεχνολογίας προκάλεσε μια έντονη αύξηση της περιουσίας των βαθύπλουτων αυτής της κατηγορίας, καθώς επτά από τους εννέα πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο δημιούργησαν την αμύθητη περιουσία τους μέσω του κλάδου της τεχνολογίας. Στην πρώτη θέση άλλωστε συγκαταλέγεται ο Τζεφ Μπέζος, με περιουσία που υπολογίζεται στας 212.1 δισ. δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρά την έντονη κρίση που έφερε σε όλο τον κόσμο η πανδημία του κορωνοϊού, συνδυαστικά, οι εννέα πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο, είδαν τις περιουσίες τους να αυξάνονται κατά 245 δισεκατομμύρια δολάρια από την αρχή του έτους. Στην κορυφή του πλούτου συναντάμε κατά βάση Αμερικανούς, με εξαίρεση τον Γάλλο «άρχοντα» των ειδών πολυτελείας Μπερνάρ Αρνό.

Η λίστα των 9 πιο πλούσιων ανθρώπων στον κόσμο

Σύμφωνα με το Bloomberg στη λίστα με τους βαθύπλουτους που η περιουσία τους ξεπερνά τα 100 δισ. δολάρια συγκαταλέγονται (περιουσία σε δισεκατομμύρια δολάρια):

Τζεφ Μπέζος – 212,1 / Αύξηση 21,9%
Έλον Μάσκ – 177,2 / Αύξηση 7,5%
Μπερνάρ Αρνό – 169,4 / Αύξηση 55%
Μπιλ Γκέιτς – 148,3 / Αύξηση 16,6%
Μαρκ Ζάκεμπεργκ – 130,4 / Αύξηση 26,9%
Λάρι Πέιτζ – 115,4 / Αύξηση 32,9%
Σεργκέι Μπριν – 111,5 / Αύξηση 31,7%
Γουόρεν Μπάφετ – 101 / Αύξηση 13,8%
Στιβ Μπάλμερ – 100,5% / Αύξηση 20,1%

Φουντώνει η συζήτηση για την φορολόγηση των δισεκατομμυριούχων

Η πανδημία εκτόξευσε τα κέρδη των πολύ πλουσίων αυτού του πλανήτη, εντείνοντας παράλληλα τη συζήτηση για την άνιση κατανομή του πλούτου και την συνακόλουθη άδικη φορολόγηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπέζος και Μασκ κατέβαλαν ελάχιστους ή ακόμη και καθόλου φόρους για χρόνια, οδηγώντας την αμερικανική Γερουσία σε πρωτοβουλίες για την επανεξέταση του φορολογικού κώδικα.

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν έχει υποσχεθεί μια φορολογική μεταρρύθμιση που θα εξαναγκάσει τους εύπορους να πληρώνουν περισσότερους φόρους.

Η σκανδαλώδης φορολόγηση του Μπάλμερ

Ο νέος βαθύπλουτος του κλαμπ για παράδειγμα, ο Μπάλμερ με βιτρίνα την ομάδα του NBA έδειξε με τον πιο γλαφυρό τρόπο πως ένας δισεκατομμυριούχος μπορεί να πληρώσει λιγότερους φόρους.

Παρότι κέρδισε 656 εκατομμύρια δολάρια το 2018, κατέβαλε σε φόρους 78 εκατ., ποσοστό 12%. Οι παίκτες της ομάδας του, αλλά και οι εργαζόμενοι στο γήπεδο των Clippers πλήρωσαν την ίδια χρονιά, σύμφωνα με το Bloomberg, υψηλότερο ποσοστό φόρου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Διαμόρφωση τακτικής για την Ελλάδα: H παροχή εγγύς αεροπορικής υποστήριξης από τα Ρωσικά μαχητικά καταλύτης στην εξέλιξη των επιχειρήσεων

Παρά την αριθμητική υπεροχή 10:1 έναντι της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, η Ρωσία έχει τεθεί σε επισφαλή θέση και...