Κόσμος

Ερντογάν: Πήραμε τους S-400 αλλά... δεν θα τους χρησιμοποιήσουμε

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ενώ ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι δεν έχει αλλάξει στάση για το θέμα, προανήγγειλε συνέχιση του διαλόγου -ίσως και για χρόνια, με τις ΗΠΑ μεταξύ των υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών των δύο χωρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με λίγα λόγια ο Τούρκος πρόεδρος κωλυσιεργεί κατά την προσφιλή του συνήθεια, δεν απαντά αν θα αποσύρει το οπλικό σύστημα, δεν απαντά αν θα επιμείνει στην ύπαρξη του και υπόσχεται μακροχρόνιο διάλογο.....πιστεύοντας ότι έτσι θα είναι όλοι ευχαριστημένοι!

Η Cumhuriyet πάντως από την πλευρά της εκτιμά ότι οι S-400 θα παραμείνουν για χρόνια στις αποθήκες και δεν θα χρησιμοποιηθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ερντογάν: Σε τύφλωση η ΕΕ – Πρέπει να γίνει η Τουρκία πλήρες μέλος

Την ίδια ώρα ο Τούρκος πρόεδρος άφησε αιχμές κατά της ΕΕ λέγοντας ότι βρίσκεται σε στρατηγική τύφλωση ωστόσο δήλωσε ότι η χώρα του πρέπει να γίνει πλήρες μέλος της και με αυτό τον τρόπο θα την ενδυναμώσει.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να μετατραπεί σε πόλο έλξης και ισχύος εάν η Τουρκία δεν γίνει πλήρες μέλος. Παρά όλες τις αδικίες που αντιμετωπίζουμε εδώ και μισό αιώνα, πλέον θέλουμε να έχει αποτέλεσμα ο αγώνας που δίνουμε και η υπομονή που δείχνουμε για να γίνουμε μέλος της ΕΕ . η ΕΕ πρέπει πλέον να λυτρωθεί από την στρατηγική τύφλωση και περιμένουμε με θετική ατζέντα να προχωρήσει την ενταξιακή μας πορεία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μία νεκρή από ένοπλη επίθεση στο φιλοκουρδικό κόμμα

Στο εσωτερικό της Τουρκίας μεγάλη συζήτηση γίνεται για την αιματηρή ένοπλη επίθεση που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία του φιλοκουρδικού κόμματος (HDP). Ακροδεξιός ένοπλος εισέβαλε στο κτήριο και άνοιξε πυρ με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μια νέα κοπέλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, του ακροδεξιού εταίρου του Ερντογάν. Μίλησε για «προβοκάτσια» και δεν καταδίκασε την επίθεση.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ