Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Ερντογάν: ''Είπα στον Μπάιντεν ότι δεν θα αποσύρουμε τους S-400''

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποίησε συνέντευξη με δημοσιογράφους μετά το τέλος της επίσκεψής του στο Αζερμπαϊτζάν. 

Απαντώντας σε ερωτήσεις για πολλά θέματα όπως η Διάσκεψη Κορυφής των Ηγετών του ΝΑΤΟ και η επίσκεψη στη Σούσα, ο Ερντογάν ανέφερε τα εξής:

 "Είπα (στον Μπάιντεν) ότι ως Τουρκία, μην περιμένετε από εμάς να κάνουμε ένα διαφορετικό βήμα σχετικά με τα F-35 και τους S-400. Όσον αφορά στο ζήτημα για τους S-400, εμείς σας ζητήσαμε τους Patriot και εσείς δεν μας τους δώσατε.''  

 

Τι είχε προηγηθεί

 

Αμερικανός Αξιωματούχος διέψευσε πριν λίγα 24ωρα, ότι υπάρχει συμφωνία με τον Ταγίπ Ερντογάν να βοηθήσει τους Αμερικανούς στο θέμα της ασφάλειας του αεροδρομίου της Καμπούλ, και σε αντάλλαγμα να διατηρήσει (προφανώς) το ρωσικό σύστημα στο τουρκικό έδαφος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ερώτηση: Έγινε συγκεκριμένη αναφορά για τους S-400 (που αγόρασε) η Τουρκία στη συνάντηση Μπάιντεν-Ερντογάν; Και θα τεθεί αυτό το ζήτημα στη συνάντηση με τον Πρόεδρο Πούτιν;

Αξιωματούχος: Υπήρξε αναφορά στο ρωσικό σύστημα S400. Αυτό είναι ένα ζήτημα μεταξύ μας και της Τουρκίας που σχετίζεται με τους νόμους του κράτους.  

 

Tα δεδομένα  

 

Ο Λευκός Οίκος φαίνεται να έχει διαφορετικό μήκος κύματος από την Τουρκία. Η κυρίαρχη παγκόσμια άποψη της κυβέρνησης Μπάιντεν φαίνεται να επικεντρώνεται στον ανταγωνισμό των ΗΠΑ  με την Κίνα και τη Ρωσία, και ένας βασικός στόχος εξωτερικής πολιτικής είναι ο περιορισμός αυταρχικών καθεστώτων. 

Από την άποψη αυτή, η Τουρκία δεν βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο των στρατηγικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ, και επομένως η επίλυση των παραπόνων της Άγκυρας δεν αποτελεί αμερικανική προτεραιότητα.

Επίσης υπάρχει και ο ίδιος ο Ερντογάν. Η στενή σχέση του με τον Τραμπ τον καθιστά  ύποπτο στα μάτια μιας δημοκρατικής κυβέρνησης. Μην ξεχνάμε ότι ο Μπάιντεν, ο οποίος επιθυμεί να προωθήσει τις δημοκρατικές ελευθερίες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, δήλωσε στο παρελθόν την πρόθεσή του να στηρίξει την αντιπολίτευση στην Τουρκία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Μετά τις Κορβέτες έρχεται ορυμαγδός οπλικών συστημάτων από την ΕΕ και για την Ελλάδα-Το Γαλλικό σχέδιο και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε ένα εξόχως σημαντικό γεγονός για την Ελλάδα, που είναι η  υλοποίηση του Γαλλικού σχεδίου, που...