Παγκοσμιοποίηση
Ενημερώθηκε στις:

Ρωσικές μυστικές υπηρεσίες: ''Ο Ερντογάν δημιούργησε νέα τζιχαντιστική οργάνωση στο Ιντλίμπ''!

Η κατάσταση τα τελευταία 24ωρα μοιάζει με τον Ψυχρό Πόλεμο, όπου οι ΗΠΑ και η Σοβιετική Ένωση απέφυγαν άμεσες συγκρούσεις και αντίθετα μάχονταν μέσω των αντιπροσώπων τους.  
 
Όπως φαίνεται, μετά την συνάντηση Μπάιντεν-Ερντογάν ίσως άλλαξε κάτι, αλλά προφανώς δεν μπορούμε να το πούμε με βεβαιότητα. Η Τουρκία συνεχίζει να εκβιάζει, με την Ουάσιγκτον να βρίσκεται στα ''κάγκελα''. 

Ο Ερντογάν όμως κρατάει ένα ισχυρό ''χαρτί'' στα χέρια του, αυτό της Συρίας. Τα τουρκικά στρατεύματα καταλαμβάνουν τη βορειοανατολική Συρία, φαινομενικά για να δημιουργήσουν μια ζώνη ασφαλείας μεταξύ των Κούρδων της Συρίας που έχουν σχηματίσει μια αποσχισμένη περιοχή από τη συριακή κυβέρνηση.

Η Τουρκία θα ήθελε επίσης να δει την πτώση του Μπασάρ αλ Άσαντ, κυρίως επειδή η επίθεση της Συρίας στο Ιντλίμπ οδήγησε σχεδόν ένα εκατομμύριο πρόσφυγες προς τα τουρκικά σύνορα. Από την πλευρά της, η Ρωσία είναι αποφασισμένη να διατηρήσει το συριακό καθεστώς. 

 

Νέο ύπουλο σχέδιο Ερντογάν 

 


Πριν λίγο, ρωσικά ΜΜΕ έχοντας πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες, προχώρησαν σε μία αποκάλυψη ''βόμβα''.  

Με τον τίτλο ''Επείγον, η Τουρκία εξαπατά τη Ρωσία και δημιουργεί ένα στρατό χιλιάδων δολοφόνων στη Συρία'', ΜΜΕ αποκάλυψαν πως η Τουρκία έχει ξεκινήσει τη διαδικασία συνένωσης όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων στη Συρία. Με λίγα λόγια, ο SNA, η Jabhat al-Nusra και άλλες οργανώσεις θα γίνουν μία δύναμη.  
 
Αναλυτικά τι αναφέρουν οι Ρώσοι:

''Στο Iντλίμπ, οι Τούρκοι, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν οργανωτικές και προσωπικές αλλαγές. Οι Συριακές και Ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, έχουν στα χέρια τους πληροφορίες για τα αποτελέσματα μιας συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Ιντλίμπ μεταξύ εκπροσώπων των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, του SNA και της Jabhat al-Nusra.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αποφασίστηκε να αυξηθεί ο συνολικός αριθμός του σώματος από 3,4 σε 6 χιλιάδες μαχητές! Η Jabhat al-Nusra είναι γνωστή για τα αιματηρά εγκλήματά της και αναγνωρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από 23 χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ρωσίας και της ίδιας της Τουρκίας. Έτσι, ο Ερντογάν παραβιάζει άμεσα την τουρκική νομοθεσία!

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ένα πρόσθετο πρωτόκολλο στο Μνημόνιο για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στο Ιντλίμπ μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας υπογράφηκε τον Σεπτέμβριο του 2018, αλλά η Άγκυρα μέχρι στιγμής δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της για διαχωρισμό των μετριοπαθών, των κοσμικών και των τζιχαντιστών! 

Προφανώς, επειδή δεν κατάφερε να νικήσει τη μεγαλύτερη τρομοκρατική ομάδα στο Idlib, η Τουρκία αποφάσισε να την νομιμοποιήσει και να την συμπεριλάβει στον Συριακό Εθνικό Στρατό'', αναφέρουν οι Ρώσοι. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ελληνοτουρκικά 0

Μέγα κάζο! Οι Ρώσοι “καρφώνουν” την Άγκυρα: Οι Τούρκοι δεν μπορούν να θέσουν σε λειτουργία τους πυραύλους S-400 κατά της Ελλάδος

Ρώσοι δημοσιογράφοι αποκαλύπτουν ότι δεν έχουν αποσαφηνιστεί από τουρκικής πλευράς, οι πιθανοί λόγοι για την έλλειψη...