Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Βρετανία: Κατέγραψε πάνω από 3.000 κρούσματα σε ένα μήνα

Τη διασπορά της ινδικής μετάλλαξης «δείχνουν» οι ειδικοί -  Σε μονοψήφια νούμερα παραμένουν οι θάνατοι- Προχωρούν ταχύτατα οι εμβολιασμοί

Η Βρετανία κατέγραψε σήμερα περισσότερα από 3.000 κρούσματα κορωνοϊού, για πρώτη φορά σε διάστημα ενός μηνός εν μέσω ταχείας διασποράς της ινδικής μετάλλαξης.

Οι νέες λοιμώξεις ήταν σήμερα 3.180, αυξημένες κατά 18% σε σύγκριση με την περασμένη Τετάρτη, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τις 12 Απριλίου (3.568).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ωστόσο, οι θάνατοι παρέμειναν σε μονοψήφια νούμερα, συγκεκριμένα 9 το τελευταίο 24ωρο.

Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς στη χώρα. Ο αριθμός των πλήρως εμβολιασμένων ενηλίκων στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεπερνά πλέον τα 23,6 εκατομμύρια. Μία δόση έχουν λάβει 38,4 εκατομμύρια ενήλικες, ή ποοσοστό 72,9%.

Η εξάπλωση της ινδικής παραλλαγής θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την εφαρμογή του οδικού χάρτη για την άρση των περιοριστικών μέτρων σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, όπως ο καθηγητής Νιλ Φέργκιουσον.

Ο «καθηγητής Lockdown», όπως είναι γνωστός, δήλωσε σήμερα ότι ήταν αδύνατο να λεχθεί με βεβαιότητα αν η ημερομηνία της 21ης ​​Ιουνίου για το τελευταίο στάδιο άρσης των περιορισμών στην Αγγλία θα προχωρήσει, λόγω της ινδικής παραλλαγής.

Εντούτοις, ο ακαδημαϊκός σημείωσε ότι η τεράστια διάθεση εμβολίων σημαίνει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται επί του παρόντος σε «πολύ καλύτερο σημείο» από ό,τι τον Δεκέμβριο, όταν η λεγόμενη παραλλαγή του Κεντ άρχισε να πυροδοτεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας στη χώρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ