Κόσμος

Το "φάντασμα" της Νταϊάνα κυνηγάει μετά από χρόνια τον Τόνι Χολ

«Παραιτήθηκα σήμερα από τη θέση μου ως προέδρου της National Gallery», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο Τόνι Χολ.

Έκθεση που δημοσιοποιήθηκε προχθές, Πέμπτη, περίπου ένα τέταρτο του αιώνα μετά τη διάσημη αυτή συνέντευξη, στην οποία η Νταϊάνα προέβη σε εξομολογήσεις για τον αποτυχημένο γάμο της, κατήγγειλε τις «παραπλανητικές» μεθόδους που χρησιμοποίησε ο δημοσιογράφος Μάρτιν Μπασίρ, ηλικίας 58 ετών σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο τελευταίος είχε χρησιμοποιήσει πλαστά έγγραφα, προκειμένου να πείσει τη σύζυγο του πρίγκιπα Καρόλου να παραχωρήσει τη συνέντευξη, μια τεράστια δημοσιογραφική επιτυχία για το BBC.

Στη διάρκεια της τηλεοπτικής συνέντευξης, η Lady Di είχε πει πως υπήρχαν «τρεις άνθρωποι» στον γάμο της, αναφερόμενη στη σχέση του Καρόλου με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς και παραδεχόταν ότι και η ίδια διατηρούσε μια σχέση.

Στην έκθεσή του, ο πρώην δικαστής του ανώτατου δικαστηρίου, Τζον Ντάισον, επέπληξε το BBC για τη διαχείριση της υπόθεσης.

Ο πρώην γενικός διευθυντής, Τόνι Χολ, ο οποίος την εποχή της συνέντευξης ήταν διευθυντής σύνταξης, ζήτησε προχθές συγγνώμη, παραδεχόμενος ότι η εσωτερική έρευνα που διενεργήθηκε το 1996 «ήταν πολύ πιο κάτω» από τις απαιτούμενες προδιαγραφές και πως «θα μπορούσαν και έπρεπε να είχαν ληφθεί περισσότερα μέτρα μετά τις διαμαρτυρίες για τη στάση του Μάρτιν Μπασίρ». Παραδέχθηκε ότι είχε «άδικο που έδωσε στον Μάρτιν Μπασίρ το πλεονέκτημα της αμφιβολίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σήμερα, ο Τόνι Χολ ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την θέση του στη National Gallery, την οποία κατείχε από τον Ιούλιο του 2020, επειδή το να παραμείνει σε αυτήν «θα εξέτρεπε την προσοχή από έναν θεσμό τον οποίο έχει στην καρδιά του».

Η έκθεση υπογραμμίζει τις ευθύνες του ισχυρού βρετανικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού ομίλου, τον οποίο κάλεσε ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, να λάβει «όλα τα δυνατά μέτρα, προκειμένου να διασφαλίσει ότι τίποτα τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί».

Οι εξομολογήσεις της Lady Di οδήγησαν στο διαζύγιο του Καρόλου και της Νταϊάνα, η οποία σκοτώθηκε λιγότερο από δύο χρόνια αργότερα στο Παρίσι σε τροχαίο δυστύχημα, ενώ την καταδίωκαν παπαράτσι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ