Κόσμος

Νέα εσχατολογικά σενάρια από την Γκρέτα: Σταματήστε να τρώτε κρέας

Η γνωστή....διασημότητα του κλίματος Greta Thunberg θέλει πέραν όλων των άλλων να αποφασίσει για εσάς σχετικά με τι θα βάλετε στο πιάτο σας. Σε ένα πρόσφατα δημοσιευμένο βίντεο, η Thunberg στοχεύει, με τακτικές εκφοβισμού για μια φερόμενη επικείμενη κλιματική καταστροφή, τακτικές ενός είδους που στο παρελθόν χρησιμοποιούσε τις προφητείες περί της Ημέρας της Κρίσης, να αλλάξει τις διατροφικές μας συνήθειες.

Το βίντεο ακούγεται με δυσοίωνη μουσική και εναλλάσσει σκηνές με την Thunberg, ζώα και θέματα για την δασοκομία και την γεωργία. Παραθέτει μια σειρά από ασθένειες και ισχυρίζεται ότι το 75% όλων των ανθρώπινων ασθενειών προέρχονται από ζώα.

Στο παρελθόν, η Thunberg είχε επικεντρώσει κυρίως τον θυμό της στις εκπομπές αερίων από τη βιομηχανία. Στο νέο βίντεο, εξηγεί ότι η επόμενη εστίασή της είναι στην αλλαγή του τρόπου παραγωγής και κατανάλωσης.

“Η κλιματική κρίση, η οικολογική κρίση και η υγεία, συνδέονται όλα”, ισχυρίζεται στο βίντεο.

“Ο τρόπος παραγωγής τροφίμων, μεγαλώνουμε ζώα για φαγητό, χρησιμοποιούμε γη για να καλλιεργούμε καλλιέργειες για να ταΐζουμε τα ζώα. Εάν συνεχίσουμε, τόσο το έδαφος όσο και το φαγητό θα εξαντληθούν”, λέει και ισχυρίζεται ότι η μετάβαση σε μια φυτική διατροφή μπορεί να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά οκτώ δισεκατομμύρια τόνους κάθε χρόνο.

https://twitter.com/GretaThunberg/status/1396058911325790208?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1396058911325790208%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fsamnytt.se%2Fgreta-vill-att-du-slutar-ata-kott%2F

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ