Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Διστάζει να προχωρήσει σε χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων το Βερολίνο

Ο Σοσιαλδημοκράτης (SPD) δήμαρχος και κυβερνήτης του κρατιδίου του Βερολίνου Μίχαελ Μιούλερ εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στην γερμανική πρωτεύουσα. Από την πορεία της επιδημίας θα εξαρτηθεί η προγραμματισμένη διοργάνωση της Berlinale για το κοινό το καλοκαίρι.

"Τώρα ο δείκτης θετικότητας είναι μεν 100,8, θα πρέπει όμως να δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα τις επόμενες μέρες, για να μπορέσουμε να διαπιστώσουμε σε ποια κατεύθυνση εξελίσσεται πραγματικά η κατάσταση με τον κορονοϊό. H Γερουσία (κυβέρνηση) του κρατιδίου θα συζητήσει αύριο Τρίτη πιθανά βήματα έναρξης της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων στην πρωτεύουσα", δήλωσε σήμερα ο Σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος και κυβερνήτης του κρατιδίου του Βερολίνου Μιχαελ Μιούλερ στο τοπικό ραδιόφωνο Βερολίνου-Βρανδεμβούργου, RBB.

"Επιπλέον, θα πρέπει να ληφθεί τις επόμενες ημέρες μια απόφαση και για τις υπαίθριες προβολές ταινιών με κοινό, τις οποίες έχει προγραμματίσει το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Berlinale για τον Ιούνιο. Έχουμε τώρα μια ομοσπονδιακή νομοθεσία την οποία πρέπει να τηρούμε. Η ελευθερία που υπήρχε πριν, έχει τώρα σαφώς περιορισθεί. Ως εκ τούτου πρέπει να καταστεί σαφές ότι παραμένει σημαντικό να βοηθήσουμε τώρα όλοι για να μειωθεί πραγματικά ο αριθμός των κρουσμάτων, ώστε να μπορέσουμε να πούμε στο πλαίσιο της ομοσπονδιακής νομοθεσίας ότι η μία ή η άλλη διοργάνωση είναι εφικτή ξανά", πρόσθεσε ο Μιούλερ.

Για την Πεντηκοστή (των Καθολικών και Διαμαρτυρομένων - 24 Μαΐου), ανακοίνωσε ότι θα αναζητηθεί μια λύση με το κρατίδιο του Βρανδεμβούργου (το οποίο περιβάλλει το Βερολίνο) και για τον τομέα της εστίασης. Υπάρχει ακόμα χρόνος μέχρι τότε, και ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να τον αξιοποιήσουμε, ώστε ο δείκτης θετικότητας στο Βερολίνο να βρεθεί σαφώς κάτω από 100".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ