Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Η Άγκυρα δεν δέχεται την απαίτηση Σίσι για αποχώρηση από την Λιβύη!

Επιβεβαιώνεται πλήρως το ρεπορτάζ του Πενταπόσταγμα, καθώς όλες αυτές τις ημέρες αναφέραμε πως ο Σίσι ''παίζει'' τον Ερντογάν, θέλοντας να τον εκθέσει στην διεθνή κοινότητα. 

Σε καμία περίπτωση το Κάιρο, όπως ανοήτως κάποια ΜΜΕ στην Ελλάδα γράφουν, δεν θα τα βρει με την Άγκυρα. 

Σήμερα το μεσημέρι, ξεκίνησαν πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ Αιγύπτου και Τουρκίας στο Κάιρο, όπως ανακοίνωσε το Αιγυπτιακό Υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αιγυπτιακού ΥΠΕΞ, που εξεδόθη χθες το βράδυ, οι πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ Αιγύπτου και Τουρκίας θα διεξαχθούν με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου πρέσβη Χάμντι Σάναντ Λόζα και τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Πρέσβη Σαντάτ Ονάλ, από 5 έως 6 Μαΐου στο Κάιρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Οι διερευνητικές συζητήσεις θα επικεντρωθούν στα αναγκαία βήματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ομαλοποίηση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών σε διμερές και περιφερειακό επίπεδο», αναφέρει το αιγυπτιακό ΥΠΕΞ. 

Οι συζητήσεις όμως όπως φαίνεται δεν πήγαν καλά, καθώς πηγές του Al Arabiya ανέφεραν, πως η Αίγυπτος έθεσε δύο όρους προς την Τουρκία, με την Άγκυρα να αρνείται να συμβιβαστεί. 

Το Κάιρο επιμένει στην ανάγκη παράδοσης των τρομοκρατών Alaa Al-Samahi και Yahya Moussa, που ανήκουν στην Μουσουλμανική Αδελφότητα και οποίοι βρίσκονται στην Τουρκία. 

Επίσης είχαμε διαφωνία σχετικά με το χρονοδιάγραμμα εξόδου των ξένων μισθοφόρων και των Τουρκικών ΕΔ από τη Λιβύη, με την Αίγυπτο να θέλει εδώ και τώρα να φύγουν οι Τούρκοι!

 

Τι ανέφερε σήμερα το Πενταπόσταγμα  

 

''Με εντολή Σίσι, ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ θα απαιτήσει από την Τουρκία να σταματήσει η στοχοποίηση της Αιγύπτου από τουρκικά ΜΜΕ, από τα κανάλια της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που βρίσκονται στην Τουρκία, ενώ θα ζητήσει από την Άγκυρα, να υπάρχει σεβασμός των κανόνων του διεθνούς δικαίου στις σχέσεις μεταξύ των χωρών και επίσης, το Κάιρο θα απαιτήσει από την Τουρκία, να σταματήσει να παρέχει άσυλο σε τρομοκράτες.  
 
Επίσης, η Αίγυπτος θα ζητήσει απόσυρση της Τουρκίας από την Λιβύη και το σημαντικότερο, η Άγκυρα θα πρέπει να σεβαστεί όλες τις χώρες του αραβικού κόσμου.''

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ