Εθνικά θέματα
Ενημερώθηκε στις:

Αίγυπτος προς Τουρκία: ''Αποχωρήστε από την Λιβύη & μόνο τότε θα έχουμε επαφές''

Στο Κάιρο θα βρεθεί τουρκική αντιπροσωπεία στις 5 και 6 Μαΐου για «διερευνητικές συνομιλίες» όπως ανέφερε το ΥΠΕΞ, σε μια προσπάθεια εξομάλυνσης των σχέσεων Τουρκίας–Αιγύπτου.

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων της τουρκικής αντιπροσωπείας με Αιγύπτιους αξιωματούχους, θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις σε μια προσπάθεια… επαναφοράς των επαφών των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Οι πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου θα πραγματοποιηθούν στο Κάιρο στις 5-6 Μαΐου 2021 υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ και του Αιγύπτου Υφυπουργού Εξωτερικών Χαμντί Σανάντ Λόζα. Σε αυτές τις διερευνητικές συνομιλίες, θα δοθεί έμφαση στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών σε διμερές και περιφερειακό πλαίσιο», αναφέρει η τουρκική ανακοίνωση.   

 

Tι ανακοίνωσε το Αιγυπτιακό ΥΠΕΞ   

 

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου «ξεκινά η διαδικασία για την πραγματοποίηση των απαραίτητων επαφών προκειμένου να υπάρξει ομαλοποίηση των σχέσεων με την Τουρκία.» 

Όμως εδώ υπάρχει ένα σημαντικό σημείο, στο οποίο πρέπει να επικεντρωθούμε. Οι Αιγύπτιοι να μεν θα ξεκινήσουν τον διάλογο με την Άγκυρα, αλλά απαιτούν σύμφωνα με το Al Arabiya, αποχώρηση των Τούρκων από την Λιβύη. Μόνο και μόνο τότε θα ομαλοποιηθούν οι σχέσεις των δύο χωρών.

Εάν υλοποιηθεί αυτό, τότε θα μιλάμε για μία μεγάλη νίκη της Αιγύπτου και ήττα της Τουρκίας. Αυτομάτως, ο Ερντογάν ακυρώνει όσα σχέδια είχε στο πλάνο του για την Λιβύη και για την Α. Μεσόγειο. 

Οι Αιγυπτιακοί όροι είναι ξεκάθαροι και ας μην προτρέχουν κάποιοι! 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ