Κόσμος

Βρετανία: Για σωρεία παραβιάσεων κατηγορείται φάρμα γουρουνιών

Ποινική έρευνα έχει ξεκινήσει στη Σκωτία όταν βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας στο οποίο εργαζόμενοι σε φάρμα σκοτώνουν χοίρους, που προορίζονται για μεγάλες αλυσσίδες σούπερ μάρκετ καθώς και εστιατόρια, με σφυριές στο κεφάλι.

Μάλιστα, η Tesco διέκοψε άμεσα κάθε συνεργασία μαζί της ενώ η Lidl, αναστέλλει μέχρι νεωτέρας τις παραγγελίες της.

Στο εικόνες που καταγράφηκαν κρυφά, διακρίνουμε τους εργαζόμενους είτε να χρησιμοποιούν σφυριά για να σκοτώσουν χοίρους που δεν ανταποκρίνονται στα στάνταρντ της αγοράς, λόγω βάρους ή υγείας, είτε να τους χτυπάνε με μένος στους τοίχους.

Σύμφωνα με τον Independent, αυτό που προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι το σχόλιο ενός εκ των εργαζομένων, ότι, «Είναι το ίδιο αποτελεσματικό όσο μια σφαίρα», ενώ σε κάποια άλλη στιγμή πατάει τον λαιμό του ήδη τραυματισμένου χοίρου, προκειμένου να του δώσει το «χαριστικό χτύπημα».

Σωρεία παραβιάσεων

Σύμφωνα με την οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων, Animal Equality, η φάρμα στην κομητεία του Αμπερντίν, P&G Sleigh Pig Unit, κατηγορείται για σωρεία παραβιάσεων.

Σύμφωνα με την έρευνα, διαπιστώθηκε επίσης κακοποίηση στις χοιρομάνες με επανειλημμένες τεχνητές γονιμοποίησεις, με αποτέλεσμα να έχουν σχιστεί τα γεννητικά τους όργανα, με την μήτρα σε κάποιες περιπτώσεις να εξέχει του σώματος.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι έκαναν εξαγωγή δοντιών χωρίς αναισθητικό. Όσον αφορά τους κανόνες υγιεινής στους χώρους διαβίωσης, ανύπαρκτοι, αφού είναι γεμάτοι ούρα και περιττώματα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ