Κόσμος

Πάνω από 42.000 κρούσματα ανακοίνωσε η Τουρκία το τελευταίο 24ωρο

Από τις αρχές του Μαρτίου όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε μια χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας καταγράφεται μια διαρκής ανοδική πορεία του αριθμού νέων μολύνσεων.

Την περασμένη Δευτέρα, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε αυστηροποίηση των μέτρων, μεταξύ άλλων την επαναφορά ολικού λοκντάουν τα Σαββατοκύριακα.

Κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, που φέτος ξεκινά στις 13 Απριλίου, θα απαγορεύονται σε όλη τη χώρα οι συναθροίσεις για τα παραδοσιακά γεύματα σαχούρ (πριν από το ξημέρωμα) και ιφτάρ (μετά τη δύση του ηλίου). Επίσης, θα απαγορευτεί η κυκλοφορία τα Σαββατοκύριακα σε όλη τη χώρα.

Το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα ανέρχεται πλέον σε 3,4 εκατομμύρια, βάσει των επίσημων στοιχείων. Ο αριθμός των θανάτων τις τελευταίες 24 ώρες ανήλθε σε 179, με τον απολογισμό των νεκρών από την Covid-19 να βρίσκεται πλέον στους 31.892.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

δενδιας
Ελληνοτουρκικά 0

Τους έκοψε τον ύπνο ο Δένδιας; Η Άγκυρα «αφρίζει» για τους πυραύλους στο Αιγαίο την ώρα που ο Ερντογάν ψάχνει σωσίβιο στο Κοράνι

Εκνευρισμός στα τουρκικά ΜΜΕ μετά τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας. Το παραλήρημα Ερντογάν και η διπλωματική...
Dark Eagle
Μέση Ανατολή 0

Ο Τραμπ βγάζει τον «Σκοτεινό Αετό» από το κλουβί: Το αμερικανικό υπερόπλο των 15 εκατ. δολαρίων που ετοιμάζεται να χτυπήσει την «καρδιά» του Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση πιέζει για την παρθενική αποστολή του υπερηχητικού πυραύλου LRHW στη Μέση Ανατολή,...