Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Τον θεμέλιο λίθο για τον τρίτο αντιδραστήρα του Άκουγιου έθεσαν Ερντογάν-Πούτιν

Τον θεμέλιο λίθο για τον τρίτο αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού Άκουγιου έθεσαν σήμερα οι Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντιμίρ Πούτιν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Πρόκειται για μία κίνηση που θέτη την Τουρκία και επίσημα εκτός Δύσης, με τον Ερντογάν να προκαλεί κυρίως τις ΗΠΑ, καθώς θέλει να γίνει η χώρα του πυρηνική δύναμη. 

Όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ αυτή τη στιγμή έχει τοποθετηθεί για την πρώτη μονάδα ο αντιδραστήρας, όπως επίσης και 4 ατμοποιητές. Για τη δεύτερη μονάδα έχουν ολοκληρωθεί τα θεμέλια, ενώ σήμερα οι Πρόεδροι της Τουρκίας και της Ρωσίας θα θέσουν το θεμέλιο λίθο για την τρίτη μονάδα. 

https://www.youtube.com/watch?v=Be0fWzbpeA4

Δηλώσεις Ερντογάν: 

 

''Η Τουρκία είναι από τις κορυφαίες χώρες στον κόσμο στις ενεργειακές επενδύσεις, ιδίως στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταδίδει το Anadolu.

''Σε όρους εγκατεστημένης ισχύς σε ανανεώσιμη ενέργεια η Τουρκία είναι 13η στον κόσμο και έκτη στην Ευρώπη", ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος σε συνεδρίαση του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) στο κοινοβούλιο. Δρομολογούμε έργα που θα μεταμορφώσουν την χώρα μας σε ενεργειακή βάση", δήλωσε, ενώ έκανε ειδική αναφορά στον αγωγό φυσικού αερίου της Ανατολίας (TANAP) αλλά και στον πυρηνικό σταθμό στο Ακουγιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Σήμερα θα πραγματοποιήσουμε την τελετή για τον τρίτο αντιδραστήρα [του σταθμού] με τον πρόεδρο Πούτιν", ανέφερε. Σημείωσε παράλληλα ότι σε λίγους μήνες θα γίνει η τελετή και για τον τέταρτο αντιδραστήρα.

"Σχεδιάζουμε να θέσουμε σε ισχύ την πρώτη μονάδα το 2023", πρόσθεσε, ενώ υπογράμμισε ότι το εργοστάσιο στο Ακουγιού θα καλύπτει το 10% των ενεργειακών αναγκών της χώρας.''   

 

O στόχος Ερντογάν 

 

Πληροφορίες ινδικών αμυντικών ινστιτούτων αναφέρουν τη μεγάλη επιθυμία εκ μέρους του αυταρχικού προέδρου Ερντογάν να αποκτήσει πυρηνικές κεφαλές χρησιμοποιώντας αμφίβολα μέσα. Το καθεστώς του Ερντογάν πιστεύει ότι τα πυρηνικά όπλα θα προσφέρουν την ευκαιρία στην Τουρκία να αναλάβει πρωταρχικό ρόλο στον ισλαμικό κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε αυτό το πλαίσιο, η Τουρκία, αφού έγινε κράτος παρίας υπό τον Ερντογάν, άρχισε να ευθυγραμμίζεται με το Πακιστάν, το οποίο είναι γνωστό για την προώθηση της παγκόσμιας τρομοκρατίας, ενώ συμμετέχει στην παράνομη παραγωγή πυρηνικών όπλων.

Η αναζήτηση του Πακιστάν, μέσων για την απόκτηση πυρηνικών όπλων είναι μια αποστολή που χαρακτηρίζεται από πολύ “κακά” σχέδια και είναι ένα τέλειο παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο αποκτώνται τα λαθραία πυρηνικά όπλα από ένα έθνος. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ