Βρετανία κορονοϊός
Κόσμος

Βρετανία: Πάνω από χίλιοι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε ένα μήνα σε άλλα νοσοκομεία

Σε κρίσιμη καμπή εξακολουθεί να βρίσκεται το σύστημα υγείας της Βρετανίας, με τις σκοτεινές εικόνες να παραμένουν στο προσκήνιο.

Η σοβαρότητα της διασποράς του κορωνοϊού, που προκαλεί ανησυχητική συμφόρηση στα νοσοκομεία, αποτυπώνεται στη μεταφορά δεκάδων ασθενών ανά ημέρα σε άλλα υγειονομικά κέντρα.

Η έλλειψη στις κλίνες ΜΕΘ παραμένει δραματική, άλλωστε το πρόβλημα έχει διατυπωθεί και από τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος εμμένει στο σχέδιο περιορισμών παρά τις εκκλήσεις μελών του κόμματός του για χαλάρωση.

Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους, μαρτυρώντας το μέγεθος της κρίσης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Guardian που επικαλείται επίσημα στοιχεία κέντρων υγείας, μεταφέρθηκαν 1.079 σε νοσοκομεία άλλων περιοχών στην Αγγλία μέσα στον Ιανουάριο.

Ο αριθμός ασθενών ανά ημέρα που χρειάστηκαν μεταφορά μεταφράζεται σε 38,5.

Η φύση του δεύτερου κύματος πανδημίας στη Βρετανίας είναι σαφώς πιο επιθετική από την πρώτη.

Τον Απρίλιο, οπότε κορυφώθηκε το πρώτο κύμα, πάνω από 547 ή αλλιώς 18,2 την ημέρα, μεταφέθηκαν σε άλλα νοσοκομεία.

Το ποσοστό των μεταφορών σε σχέση με το πρώτο κύμα σχεδόν διπλασιάστηκε.

Συνολικά τον Ιανουάριο 250 ασθενείς μεταφέρθηκαν σε εντατικές άλλων νοσοκομείων, σε διαφορετικές περιοχές.

Όπως φάνηκε από τα στοιχεία των προηγούμενων μηνών, 84 ήταν οι ασθενείς που μεταφέρθηκαν σε άλλες εντατικές από τον Μάρτιο μέχρι τον Απρίλιο, αριθμός τέσσερις φορές μικρότερος σε σχέση με το δεύτερο κύμα.

Στη δίνη της βρετανικής μετάλλαξης και της ταυτόχρονης μετάλλαξής της βρίσκεται το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο πλήττεται και από τη νοτιοαφρικανική παραλλαγή που ευθύνεται για πάνω από 140 μολύνσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ