Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Τουρκία: Στη φυλακή όσοι γιατροί διαμαρτυρήθηκαν για τα δεδουλευμένα τους

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Επιμελητηρίου της Άγκυρας συνελήφθη μαζί με συνδικαλιστές εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στην πρωτεύουσα στις 22 Ιανουαρίου. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονταν για τα οφειλόμενα δεδουλευμένα τους από το κρατικό νοσοκομείο της Άγκυρας.
Η αστυνομία της Άγκυρας συνέλαβε τον πρόεδρο του τοπικού ιατρικού επιμελητηρίου, μαζί με εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που είναι μέλη των συνδικάτων καθώς διαμαρτυρήθηκαν ζητώντας τα χρήματά τους από το κρατικό νοσοκομείο της Άγκυρας στις 22 Ιανουαρίου.

Ο πρόεδρος του ιατρικού επιμελητηρίου της Άγκυρας Δρ. Ali Karakoç, μέλος του διοικητικού συμβουλίου Dr. Ayşe Uğurlu, και οι συμπρόεδροι του γραφείου της Ένωσης Εργαζομένων Υγείας (SES) στην Άγκυρα ήταν μεταξύ αυτών που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της ειρηνικής διαμαρτυρίας.

"Η καταστολή δεν μπορεί να μας αποθαρρύνει! Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το δίκιο μας!" γράφει στο twitter το Ιατρικό Επιμελητήριο της Άγκυρας με ένα βίντεο διαμαρτυρίας.

https://twitter.com/ankaratabipoda/status/1352552604044292099?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1352552604044292099%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.duvarenglish.com%2Fpolice-detain-ankara-medical-chamber-chair-healthcare-workers-during-protest-news-55967

Άλλοι διαδηλωτές που συνελήφθησαν στις 22 Ιανουαρίου ήταν μέλη του Επιμελητηρίου Οδοντιάτρων της Άγκυρας, καθώς και η Ένωση Εργαζομένων Υγείας και η Ένωση Εργαζομένων Υγείας και Κοινωνικής Εργασίας.

Η Άγκυρα χαρακτηρίζει ως "τρομοκρατικές οργανώσεις" τα ιατρικά επιμελητήρια, διότι κατά την διάρκεια της πανδημίας έχουν εκτοξεύσει ουκ ολίγες φορές τα βέλη της εναντίον της τουρκικής ηγεσίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ