Κόσμος

Κορονοϊός-Ιταλία: Λουκέτο σε 390.000 επιχειρήσεις μέσα στο 2020

Φέτος στην Ιταλία, λόγω των συνεπειών του κορονοϊού και της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε, κατέβασαν οριστικά ρολά 390.000 επιχειρήσεις, όπως αναφέρει η εμπορική ένωση της χώρας Confcommercio, σε έκθεση την οποία παρουσίασε σήμερα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Confcommercio, εξαιτίας της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης χάθηκαν 120 δισεκατομμύρια ευρώ. Το ποσοστό οριστικής διακοπής λειτουργίας των επιχειρήσεων, σε σχέση με το 2019, διπλασιάστηκε στον τομέα του εμπορίου, και τριπλασιάστηκε σε εκείνον των υπηρεσιών.

Τις σοβαρότερες οικονομικές συνέπειες πλήρωσαν οι εμπορικές επιχειρήσεις υποδημάτων και ρουχισμού (-17,1%), οι πλανόδιοι πωλητές (-11,8%), τα πρατήρια βενζίνης (-10,1%), ενώ στις υπηρεσίες έκλεισε το 21,7% των γραφείων ταξιδίων, το 14,4% των εστιατορίων και καφέ και το 14,2% των εταιρειών μεταφορών.

Η Confcommercio προσθέτει ότι στον τομέα του πολιτισμού και της διασκέδασης εξαφανίσθηκε από το παραγωγικό τοπίο το 33% των εταιρειών και επιχειρήσεων, με τραγικές οικονομικές συνέπειες για τους καλλιτέχνες και τους διοικητικούς υπαλλήλους.

Σύμφωνα με την ιταλική ένωση εμπορίου, σε ό,τι αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες με δελτίο παροχής υπηρεσιών, η χρονιά που σε λίγο θα αφήσουμε πίσω μας υποχρέωσε σε οριστική διακοπή κάθε δραστηριότητας 200.000 Ιταλούς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τουρκία
Ελληνοτουρκικά 0

Η Τουρκία προκαλεί με θράσος: Οι κατ' εξακολούθηση παραβάτες του Αιγαίου θυμήθηκαν το... Διεθνές Δίκαιο για να μπλοκάρουν τα ελληνικά γεωτρύπανα στην Κρήτη!

Επιβεβαίωση Pentapostagma.gr-Η Άγκυρα βάζει στο στόχαστρο το ελληνικό ενεργειακό πρόγραμμα. Η ανακοίνωση του τουρκικού...