Κόσμος

Κορονοϊός: Η Ε.Ε. σφραγίζει τα σύνορά της με τη Βρετανία - "Τέλος" στις αεροπορικές συνδέσεις

Η μετάλλαξη που παρατηρείται στη Βρετανία, φαίνεται πως έχει ανησυχήσει εξαιρετικά τις αρχές σε πολλές χώρες της Ευρώπης, οι οποία, αναμένεται να "κλείσει" τα σύνορά της με τη χώρα άμεσα.

Η Γερμανία θα διακόψει από τα μεσάνυχτα τις αεροπορικές της συνδέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο, έγινε γνωστό από κυβερνητική πηγή στο Βερολίνο.

Σαφείς κανόνες για το θέμα αυτό είναι αντικείμενο επεξεργασίας και η Γερμανία βρίσκεται «σε επαφή για το ζήτημα αυτό με τους ευρωπαίους εταίρους της», διευκρινίζει σε ανακοίνωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα, το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών γνωστοποίησε μέσω του Twitter ότι έχει δοθεί εντολή για άμεση ενίσχυση των ελέγχων στα σύνορα για τα άτομα που φθάνουν από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Νότια Αφρική.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Bild, η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Ενωση στο σύνολό της θα διακόψουν από τα μεσάνυχτα όλες τις αεροπορικές συνδέσεις με τις δύο αυτές χώρες.

Όπως αναφέρει η Bild, το ακριβές σχέδιο της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι το εξής:

  • Από τα μεσάνυχτα απόψε έως τις 6 Ιανουαρίου, απαγορεύεται όλη η εναέρια κυκλοφορία επιβατών μεταξύ Γερμανίας και Μεγάλης Βρετανίας.
  • Η απαγόρευση απογείωσης και προσγείωσης δεν θα ισχύει για πτήσεις κάργκο.
  • Δεν θα υπάρχουν ειδικοί κανονισμοί για τους Γερμανούς πολίτες. Για τους Γερμανούς, θα πρέπει να υπάρχουν πτήσεις επιστροφής προς τη Γερμανία μόνο σε αεροπλάνα που οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να φέρουν πίσω στη βάση τους.

Διαβουλεύσεις διεξάγονται για το ζήτημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την εναρμονισμένη αντίδραση των χωρών μελών, κυρίως ανάμεσα στην Γερμανία, η οποία ασκεί την προεδρία της ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αρκετά ευρωπαϊκά κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Ολλανδίας, του Βελγίου, της Αυστρίας, της Ιταλίας αλλά και της Ελλάδας, έχουν ήδη επιβάλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς στις αφίξεις από το Ην. Βασίλειο.

Οι θαλάσσιες συνδέσεις και οι χερσαίες συνδέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο θα περιορισθούν επίσης σε μεγάλο βαθμό, σύμφωνα με τις πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας. Μόνο η μεταφορά εμπορευμάτων θα λειτουργεί κανονικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαβουλεύσεις διεξάγονται για το θέμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την εναρμόνιση της αντίδρασης των χωρών μελών, κυρίως ανάμεσα στην Γερμανία, η οποία ασκεί την προεδρία της ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η νέα μετάλλαξη του ιού, η οποία εντοπίσθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Νότια Αφρική θεωρείται ότι αυξάνει την μεταδοτικότητα, εξ ου και η αύξηση της ανησυχίας στην Ευρώπη καθώς το δεύτερο κύμα της επιδημίας βρίσκεται σε έξαρση.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή