Πολεμικό Ναυτικό
Ενημερώθηκε στις:

''Πόλεμος'' για τις φρεγάτες του ΠΝ: Ετοιμάζουν πρόταση & οι Άγγλοι για τις Τype 23

Η Ελλάδα ναι μεν βιάζεται, αλλά θέλει να αγοράσει πλοία τα οποία και θα μας συμφέρουν οικονομικά και θα έχουν πάνω τους τα κατάλληλα όπλα. 

Αυτή την στιγμή υπάρχει ''σφαγή'' ανάμεσα σε ΗΠΑ, Γαλλία, ενώ ''σφήνα'' μπήκαν οι Ολλανδοί και οι Άγγλοι! Οι παρασκηνιακές διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο και στο επιχειρηματικό πεδίο, με αντικείμενο την κατανομή της μεγάλης πίτας του νέου εξοπλιστικού προγράμματος. 

Όπως έχει αναφέρει πολλάκις το Πενταπόσταγμα, είναι πολύ σημαντικό η ελληνική πλευρά, να λάβει μία απόφαση που θα καλύπτει ουσιαστικά τις επιχειρησιακές ανάγκες της χώρας, ιδιαίτερα με την Τουρκία να προκαλεί συνεχώς την εθνική μας κυριαρχία.     

 

Το νέο παρασκήνιο 


 
Και ενώ η Αθήνα ήταν έτοιμη να αποστείλει το έγγραφο ενδιαφέρον της προς τις ΗΠΑ μέσω LOR (Letter Of Request) για τις Αμερικανικές φρεγάτες πολλαπλού ρόλου MMSC με ταυτόχρονο αίτημα για παραχώρηση ως ενδιάμεση λύση αντιτορπιλικών Arleigh Burke τα δεδομένα άλλαξαν τόσο με το ‘’come back’’ των Γάλλων για τις φρεγάτες Belhara όσο και με την πρόταση της Ολλανδικής Damen για τις φρεγάτες Sigma με πιθανή ενδιάμεση λύση τις δύο φρεγάτες Μ του Ολλανδικού πολεμικού ναυτικού. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι Άγγλοι εμφανίζονται έτοιμοι να καταθέσουν πρόταση και μάλιστα να προσφέρουν τις Type 23 ως ενδιάμεση λύση ενώ στη ‘’μάχη’’ παραμένουν και οι Γερμανοί με τις φρεγάτες Α200, όπως αναφέρει ο Κώστας Σαρικάς για το Newpost. 

https://www.youtube.com/watch?v=t0ojY4eSZ9s

Πάντως, την ίδια στιγμή, γαλλικές πηγές αναφέρουν σύμφωνα με και με άρθρο του Laurent Lagneau, ότι χωρίς αμφιβολία, η πρόθεση του γαλλικού ναυτικού να εξοπλίσει τις Belharra με τους στρατηγικούς πυραύλους SCALP NAVAL [MdCN], "αναδιανέμει το παιχνίδι" δεδομένου ότι μια τέτοια ικανότητα είχε ζητηθεί επιτακτικά από την ελληνική πλευρά. 

Πριν λίγες ημέρες είχαμε νέα πρόταση των Γάλλων, καθώς ετοιμάζεται προσεχώς νέα πρόταση για 4 πλοία, ενδιάμεση λύση, ΜΕΚΟ και ναυπήγηση στην Ελλάδα.

Μέσα στους πρώτους μήνες του 2021, το Πολεμικό Ναυτικό και η ΓΔΑΕΕ θα συγκεντρώσει όλες τις προτάσεις προκειμένου να ληφθεί η οριστική απόφαση εάν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για λύση-πακέτο όπως επιθυμεί η Αθήνα ή πλέον το ζήτημα της απόκτησης καινούργιων πλοίων θα διαχωριστεί τόσο από την ανάγκη για παραχώρηση μεταχειρισμένων πλοίων, την αναβάθμιση των τεσσάρων ΜΕΚΟ και την εμπλοκή των Ελληνικών ναυπηγείων.
 

https://www.youtube.com/watch?v=uRLQFYqoLZw&t=2s

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ