Χουάν Κάρλος
Κόσμος

Πληρώνει τα χρέη του ο τέως Ισπανός βασιλιά και επιστρέφει στη χώρα

Ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, ο οποίος έφυγε από την πατρίδα του υπό τη σκιά ενός σκανδάλου τον Αύγουστο, διευθέτησε την πληρωμή ενός φορολογικού λογαριασμού ύψους πάνω από 678 χιλιάδες ευρώ, περιλαμβανομένων του τόκου και των προστίμων, ανέφεραν οι δικηγόροι του την Τετάρτη.

Σε δήλωσή τους οι δικηγόροι δεν έδωσαν λεπτομέρειες για το τι αφορούσαν οι φόροι. Ωστόσο, η εφημερίδα El Pais έγραψε πως ο πρώην μονάρχης επιδίωξε τη διευθέτηση κάποιων παράνομων συναλλαγών με πιστωτικές κάρτες με την αρμόδια υπηρεσία εισοδήματος για να αποφύγει να κατηγορηθεί και να μπορέσει να επιστρέψει στην Ισπανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε κάθε περίπτωση παραμένει όπως πάντα στη διάθεση της Υπηρεσίας για τη φορολογία για οποιανδήποτε διαδικασία κριθεί αναγκαία, ανέφεραν οι δικηγόροι.

Οι εισαγγελείς στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας έχουν αρχίσει διάφορες έρευνες σε σχέση με επιχειρηματικές συμφωνίες του Χουάν Κάρλος, περιλαμβανομένων αυτών που συνδέονται με ένα συμβόλαιο για τρένο υψηλής ταχύτητας στη Σαουδική Αραβία.

Ο Χουάν Κάρλος διαμένει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από τότε που έφυγε από την Ισπανία. Επανειλημμένα έχει αρνηθεί, μέσω των δικηγόρων του, να σχολιάσει τις κατηγορίες για διαφθορά.

Οι Ισπανοί μονάρχες έχουν ασυλία κατά τη διάρκεια της βασιλείας τους, αλλά η παραίτησή του Χουάν Κάρλος το 2014 ώστε να τον διαδεχθεί ο γιός του καθιστά δυνατή τη δίωξή του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ