Κόσμος

Πονοκέφαλος για τον Τζόνσον η ανταρσία από 70 βουλευτές του για το lockdown

Αντιμέτωπος με ανταρσία από 70 βουλευτές του είναι ο Μπόρις Τζόνσον με αφορμή την επερχόμενη άρση του lockdown στην Αγγλία στις 2 Δεκεμβρίου.

Η Αγγλία θα επιστρέψει και πάλι στο σύστημα των 3 επιπέδων, το οποίο όμως θα είναι αυστηρότερο, καθώς περισσότερες περιοχές θα είναι στο επίπεδο 3 – το υψηλότερο επίπεδο κινδύνου – σε σχέση με πριν την καραντίνα.

Εβδομήντα βουλευτές των Τόρις έστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό της Βρετανίας, ζητώντας του να αποδείξει ότι η επιστροφή του αυστηρότερου συστήματος των 3 επιπέδων δεν θα αποδειχτεί επιζήμια για την οικονομία. Διαφορετικά, δεν θα υποστηρίξουν την επιβολή του, κάτι που σίγουρα αποτελεί «πονοκέφαλο» για τον Τζόνσον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο Τζόνσον

Ο Βρετανός ηγέτης αναμένεται να παρουσιάσει τη Δευτέρα το νέο σύστημα. Ανάμεσα στα σχέδια είναι και το άνοιγμα των pub και των εστιατορίων μέχρι τις 10 το βράδυ, ενώ οι πελάτες θα έχουν μία ώρα στη διάθεσή τους (δηλαδή μέχρι τις 11) για να τελειώσουν το φαγητό και το ποτό τους.

Θα συνεχιστούν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και το κλείσιμο συγκεκριμένων επαγγελματικών κλάδων σε περιοχές στις οποίες τα κρούσματα παραμένουν ανησυχητικά.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει λύση για τα Χριστούγεννα. Προσανατολίζεται λοιπόν στο να να επιτρέπει σε 3 ή 4 νοικοκυριά να δημιουργούν μεταξύ τους κλειστές ομάδες, ώστε συγγενείς και φίλοι από διαφορετικές οικογένειες να μπορέσουν να περάσουν μαζί τις γιορτές από τις 22 έως 28 Δεκεμβρίου.

H επιστημονική ομάδα που συμβουλεύει τον πρωθυπουργό για την πανδημία λέει ότι για κάθε μέρα χαλάρωσης των περιορισμών ενδεχομένως να απαιτηθούν πέντε μέρες επιπλέον αυστηρών μέτρων ώστε να αναχαιτιστεί ο ιός.

Ένα από τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός αφορά και την Ελλάδα με τη μείωση των ημερών της υποχρεωτικής καραντίνας σε όσες και όσους φτάνουν στη Βρετανία. Σήμερα, όσες και όσοι φτάνουν από την Ελλάδα στη Βρετανία με εξαίρεση πέντε νησιά (Κέρκυρα, Ζάκυνθος, Κρήτη, Κως και Ρόδος) υποχρεούνται σε υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ