Κόσμος

Γιατί οι Ολλανδέζες πριγκίπισσες έμειναν περισσότερο στην Ελλάδα;

Οι πριγκίπισσες έμειναν περισσότερο στην Ελλάδα και αυτό ήταν ιδιωτικό θέμα, λένε ολλανδικές πηγές, για το θέμα που έχει προκαλέσει ερωτήματα στα ΜΜΕ της χώρας,

Αναλυτικότερα, η διαμάχη για τις φθινοπωρινές διακοπές του Ολλανδού βασιλιά στην Ελλάδα έχει πάρει μια νέα τροπή, καθώς τώρα αποκαλύφθηκε ότι δύο από τις κόρες του είχαν μείνει πίσω και επέστρεψαν την Τρίτη το βράδυ.

Η κρατική υπηρεσία πληροφοριών RVD προσπαθώντας να δικαιολογηθεί είπε ότι δεν υπήρχε αρκετός χώρος για την πτήση της KLM του Σαββάτου για να φέρει πίσω ολόκληρη την οικογένεια και τα δύο μεγαλύτερα κορίτσια, η Αμαλία και η Αλεξία, είχαν μείνει στην εξοχική κατοικία της οικογένειας.

Ωστόσο, βουλευτές του ολλανδικού κοινοβουλίου είναι και πάλι οργσιμενοι που ο πρωθυπουργός Mark Rutte δεν ανέφερε το γεγονός στη δήλωση του Σαββατοκύριακου στην οποία ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για την απόφαση της βασιλικής οικογένειας να φύγει κατά τη διάρκεια του μερικού lockdown.

Οι σχολιαστές επεσήμαναν επίσης ότι οι επόμενες πτήσεις δεν ήταν πλήρεις και τα κορίτσια, ηλικίας 16 και 15 ετών, θα μπορούσαν να είχαν φύγει νωρίτερα. Η απόφαση να αφήσουμε τα δύο κορίτσια για μερικές ακόμη μέρες ήταν ένα «ιδιωτικό ζήτημα», λέει ο Rutte και έχει παραδεχτεί ότι γνώριζε ότι έμειναν πίσω.

Ο σοσιαλιστής βουλευτής Ronald van Raak χαρακτήρισε την απόφαση να αφήσουν τα δύο κορίτσια να παραμείνουν περισσότερο ως «αδαής πρόκληση που δυστυχώς μόνο κάνει τη ζημιά χειρότερη». Σε δήλωση που κυκλοφόρησε το Σαββατοκύριακο, ο βασιλιάς και η βασίλισσα δήλωσαν ότι είχαν μειώσει τις διακοπές τους σε απάντηση στη δημόσια κριτική. «Δεν θέλουμε να υπάρχει αμφιβολία: είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις οδηγίες για να ελέγξετε το Covid-19 και η συζήτηση για τις διακοπές μας δεν συμβάλλει σε αυτό», έγραψαν. Η οικογένεια είχε ταξιδέψει στην Ελλάδα την Παρασκευή το απόγευμα με κυβερνητικό τζετ. Η χώρα μας είναι “κίτρινη” περιοχή για την Ολλανδία, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί στο ταξίδι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ