Κόσμος

Ο Μαδούρο καταγγέλλει την Κολομβία για "σαμποτάζ" στις εκλογές

Την εκπαίδευση από την Κολομβία μισθοφόρων που σκοπό έχουν να «παρεισφρήσουν στη Βενεζουέλα για να σαμποτάρουν το πολιτικό και εκλογικό κλίμα» κατήγγειλε ο Βενεζουελάνος πρόεδρος.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο αποδοκίμασε την Κολομβία για τη φερόμενη εκπαίδευση 1.000 μισθοφόρων που θα «σαμποτάρουν» τις κοινοβουλευτικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τις 6 Δεκεμβρίου.

«Αυτή τη στιγμή που σας μιλάω, πάνω από 1.000 μισθοφόροι ετοιμάζονται στην Κολομβία υπό την εκπαίδευση του Εθνικού Στρατού Κολομβίας και τον εξοπλισμό των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, με τη γνώση, την προστασία και την υποστήριξη του προέδρου Ιβάν Ντούκε» τόνισε χαρακτηριστικά ο Βενεζουελάνος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, σύμφωνα με το ΑlmasdarΝews.

Ο Μαδούρο κατήγγειλε πως οι μισθοφόροι έχουν σκοπό να «παρεισφρήσουν στη Βενεζουέλα για να σαμποτάρουν το πολιτικό και εκλογικό κλίμα».

«Αυτή τη στιγμή η Βενεζουέλα πρέπει να ενεργοποιήσει όλες τους μηχανισμούς μυστικών υπηρεσιών, κοινωνικούς, πολιτικούς, στρατιωτικούς και αστυνομικής προστασίςα, διότι είμαστε μια χώρα υπό πολιορκία, ένα έθνος υπό διαρκή απειλή και μόνιμη συνομωσία. Όμως, αντέχουμε» πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Βενεζουέλα διέρρηξε τους δεσμούς της με την κυβέρνηση Ντούκε τον Φεβρουάριο του 2019, όταν η Μπογκοτά έγινε μία από τις 50 χώρες που αναγνώρισαν τον Χουάν Γκουαϊδό σαν τον προσωρινό πρόεδρο, μετά την αυτοανακήρυξή του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ