Κόσμος

Η Γκρέτα και οι φίλοι της επιστρέφουν στους δρόμους!

Το κίνημα "Fridays for Future" σε όλο τον κόσμο επέστρεψε απαιτώντας επείγουσα δράση για την κλιματική αλλαγή στην πρώτη παγκόσμια δράση του κινήματος από τότε που ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού.

Κατά την διάρκεια της καραντίνας οι απογοητευμένοι διαδηλωτές έχουν περάσει μήνες διοργανώνοντας ψηφιακές διαμαρτυρίες εναντίον των παγκόσμιων ηγετών που δεν επέδρασαν επειγόντως στην κλιματική αλλαγή. Πλέον ξαναβγαίνουν στους δρόμους για άλλη μια φορά.

Το κίνημα Fridays for Futures, το οποίο ξεκίνησε με την ακτιβίστρια Greta Thunberg που εγκατέλειψε το σχολείο για να σταθεί μόνη της έξω από το σουηδικό κοινοβούλιο το 2018, έχει γίνει μια παγκόσμια μόδα της νεολαίας που ζητά δικαιοσύνη για το κλίμα. Όμως, η αύξηση της υποστήριξης πέρυσι παρεμποδίστηκε μετά την έξαρση του κορανοϊού και των μέτρων που ελήφθησαν.

Η διαμαρτυρία την περασμένη Παρασκευή είναι η πρώτη παγκόσμια δράση της ομάδας από τότε που ξέσπασε η πανδημία. Τον περασμένο μήνα, η Thunberg και τρεις άλλοι ακτιβιστές του κλίματος παρουσίασαν στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ μια επιστολή που υπογράφηκε από περίπου 125.000 άτομα, απαιτώντας από τους ηγέτες της ΕΕ «να σταματήσουν να προσποιούνται ότι μπορούμε να λύσουμε την κλιματική και οικολογική κρίση χωρίς να την αντιμετωπίσουμε ως κρίση»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ