Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Τραγική επιβεβαίωση ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ: Επίθεση με μαχαίρι στα γραφεία του Charlie Hebdo

Τραγική επιβεβαίωση για το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ... Από την πρώτη του μηνός που δημοσιεύσαμε την απόφαση του περιοδικού για αναδημοσίευση των σκίτσων του Μωάμεθ σχολιάσαμε πως κάποιοι επενδύουν στην αντιπαράθεση Δύσης-Ισλάμ και πως είναι πλέον ζήτημα χρόνου πότε θα υπάρξει νέο τρομοκρατικό χτύπημα! 

Χθες ακόμη γράφαμε για τις καταγγελίες για απειλές μετά την αναδημοσίευση των σκίτσων...

Και αμέσως την επομένη είχαμε νέο χτύπημα στα γραφείο του σατιρικού περιοδικού... 

Πολλές συμπτώσεις δεν νομίζετε;; 

Και όλα αυτά στον δήθεν βωμό της ελευθερίας της έκφρασης; Για το Charlie Hebdo και τις προκλήσεις αυτής της περίφημης ελευθερίας της έκφρασης γράψαμε σε άλλο άρθρο

Και βέβαια το ερώτημα είναι απλό: Αν αντί για τα σκίτσα του Μωάμεθ ήταν τα σκίτσα του Ιησού. Όπως για παράδειγμα ο τραγέλαφος της Ισλανδίας με την βλάσφημη διαφήμιση με... πολυμορφικό Ιησού.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ: 

Επίθεση με μαχαίρι που  άφησε πίσω της τέσσερις τραυματίες, πραγματοποιήθηκε κοντά στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι.

Σύμφωνα με το Associated Press, δύο δράστες έχουν διαφύγει και αναζητούνται.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν τραυματιστεί τέσσερα άτομα -οι δύο σε πολύ σοβαρή κατάσταση- ενώ οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.

Υπενθυμίζεται ότι τα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo είχαν γίνει στόχος τρομοκρατικής επίθεσης τον Ιανουάριο του 2015.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ