Κόσμος

Εδώ ο κόσμος χάνεται και η Γκρέτα...κλιματίζεται!

Είναι πολύ δύσκολο εκεί που είσαι πρώτο θέμα στην παγκόσμια επικαιρότητα, να μετατίθεσαι σε....μονόστηλο! Η Σουηδή ακτιβίστρια για το κλίμα επιχειρεί με κάθε τρόπο να παραμείνει στην επικαιρότητα, σε εποχές κορονοϊού, νέων Lockdown , οικονομικής ασφυξίας ως συνέπειας αυτών και άλλων οδυνηρών καταστάσεων.

Η Γκρέτα υπογραμμίζει εκ νέου τον επείγοντα χαρακτήρα μιας περιβαλλοντικής αλλαγής για να αποφευχθούν περισσότεροι θάνατοι ανθρώπων και μεγαλύτερη ζημιά στον πλανήτη.

Η Greta Thunberg ζητά παγκόσμια κινητοποίηση στις 25 Σεπτεμβρίου για το κλίμα ημερομηνία που συμπίπτει με την κλιματική εβδομάδα και τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Σε μια συνέντευξη τύπου μέσω τηλεδιάσκεψης, η Thunberg συμμετείχε μαζί με ακτιβιστές της Νεολαίας για το Κλίμα από όλες τις ηπείρους, καλώντας όλους να συνεχίσουν να πολεμούν για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το κλίμα.

«Είμαι τυχερή που ζω σε μια προνομιακή περιοχή του πλανήτη», αναγνώρισε η ίδια, ωστόσο, διαβεβαιώνει ότι «δεν υπάρχει άλλη επιλογή» από το να πολεμήσω την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το κλίμα για να αποτρέψουμε περισσότερους θανάτους ανθρώπων και μεγαλύτερη ζημιά στον πλανήτη, ισχυρίζεται.

Η Greta είπε ότι ολόκληρη η κοινωνία πρέπει να κάνει αλλαγές και να δώσει ό, τι καλύτερο μπορεί για να συνεχίσει σε αυτόν τον αγώνα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ζήτησε διαδήλωση "ξανά" στις 25 Σεπτεμβρίου ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Εκτός από τη Greta Thunberg, εκπρόσωποι της Νεολαίας από την Κένυα, την Ινδία, την Κολομβία, τις Φιλιππίνες και την Αργεντινή συμμετείχαν στη συνέντευξη Τύπου, αποκαλύπτοντας τις πραγματικές τρέχουσες επιπτώσεις που προκαλεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το κλίμα, καθώς και εκείνες της πανδημίας κορονοϊού σε διαφορετικές χώρες και διαβεβαίωσαν ότι δεν θα υπάρξει περιβαλλοντική δικαιοσύνη χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη.

Εν ολίγοις, το κίνημα ζητά μια μεγαλύτερη ένωση του πληθυσμού σε τοπικό, περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο και αναφέρεται ρητά στους παγκόσμιους ηγέτες απαιτώντας να ενεργήσουν ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ελληνοτουρκικά 0

Γιατί η ελληνογαλλική συμφωνία είναι κολοσσιαίας σημασίας και αλλάζει το status quo σε Αιγαίο-Αν. Μεσόγειο-Τα "δώρα" των νέων [email protected]

To ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ αποκρυπτογραφεί σε πρωτότυπη ανάλυση την σημασία της νέας Ελληνογαλλικής Στρατηγικής Αμυντικής...