Παζάρι Αδριανούπολης
Κόσμος

Έφυγαν οι Έλληνες και ήρθαν οι Βούλγαροι τουρίστες στην Αδριανούπολη

Η Βουλγαρία τερματίζοντας τους κανονισμούς καραντίνας και με την κατάργηση του υποχρεωτικού τεστ PCR, Βούλγαροι τουρίστες πλέον δηλώνουν πως βρίσκουν πολύ καλά τα μέτρα της Τουρκίας κατά του κορονοϊού. Όπως γράφουν τα tourkikanea.gr, η Φαζιλέ Γκιουλερ που ήρθε από την πόλη Πύργος, αναφέρει πως στη Βουλγαρία δεν δίνετε τόση σημασία στους κανόνες όπως στην Τουρκία και προσθέτει πώς “εδώ όλοι φοράνε μάσκα. στη Βουλγαρία μάσκα φοράνε μόνο στους κλειστούς χώρους. Στους ανοιχτούς χώρους δεν φοράει κάνεις μάσκα και δεν δίνετε προσοχή στους κανόνες”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά από 18 μέρες οι Βούλγαροι επισκέπτες άρχισαν να συρρέουν για ψώνια στο παζάρι Ουλούς . Οι Βούλγαροι τουρίστες βλέποντας τα μέτρα υγιεινής που έχουν παρθεί ιδιαίτερα στο παζάρι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ.  του συνεταιρισμού εμπόρων του παζαριού Μπουλέντ Ρείσογλου, ανέφερε πως η υγεία είναι πιο σημαντική από τα ψώνια και για αυτό όπως είπε πήραν τα ανάλογα μέτρα και πρόσθεσε : “Φυσικά με τον ερχομό των Βουλγάρων επισκεπτών στην Ανδριανούπολη άρχισε και η εμπορική κίνηση. Ταυτόχρονα διπλασιάσαμε και τα μέτρα ασφαλείας υγείας.

Ο Ρείσογλου ανέφερε πως εδώ και έξι μήνες δεν μπορούσαν να φιλοξενήσουν Βούλγαρους τουρίστες και ότι με τον ερχομό τους αυξήθηκαν κατά 30% οι δουλειές τους. Είπε : ” Όπως ξέρετε το παζάρι μας τον Μάρτιο λόγω κορονοιου το κλείσαμε. Τον Ιούνιο μαζί με μέτρα ασφαλείας το ανοίξαμε και πάλι. Από το Μάρτιο ως τώρα για ένα διάστημα έξι μηνών Έλληνες και Βούλγαροι πολίτες δεν μπόρεσαν να έρθουν στην Ανδριανούπολη. Αυτό επηρέασε πολύ την οικονομία της Αδριανούπολης αλλά πλέον το πρόσωπο των εμπόρων της άρχισε να χαμογελά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ