Κόσμος

Αυστραλία: Κυνηγητό στους συνωμοσιολόγους-Αυστηρότατα μέτρα

Οι διαδηλώσεις του Σαββατοκύριακου έχουν εκτοξευθεί στην Αυστραλία τον τελευταίο μήνα, καθώς οι Αυστραλοί αντιδρούν στα ολοένα και πιο δρακόντεια μέτρα για την πανδημία.

Βλέποντας αυτό η αυστραλιανή κυβέρνηση ξεκινά μια νέα δράση για να περιορίσει τους λεγόμενους "θεωρητικούς συνωμοσίας" που... τολμούν να διαδώσουν πληροφορίες που αμφισβητούν τον φόβο .

Ένα νέο νομοσχέδιο αναμένεται να συζητηθεί από τη βικτοριανή κυβέρνηση στο κρατικό κοινοβούλιο αυτήν την εβδομάδα. Δίνει στις τοπικές αρχές τη δύναμη να συλλαμβάνουν "θεωρητικούς συνωμοσίας" και άτομα που αρνούνται να απομονωθούν, ανέφερε το Caldron Pool.

Εάν επιτευχθεί αυτό, το Omnibus COVID-19 (Μέτρα έκτακτης ανάγκης) επιτρέπει στην κυβέρνηση να συλλάβει οποιονδήποτε χαρακτηρίζεται ως "υψηλού κινδύνου" ή είναι πιθανό να διαδώσει αμελητέα την COVID-19.

Ένας εκπρόσωπος της κρατικής κυβέρνησης είπε στο The Age ότι ο κανόνας θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε "θεωρητικούς συνωμοσίας που αρνούνται να απομονωθούν ή επηρεάζουν σοβαρά τους ψυχικά εξασθενημένους ανθρώπους". Οι συλληφθέντες βάσει του νέου νόμου θα στεγάζονται σε εγκαταστάσεις καραντίνας.

Ο Γενικός Εισαγγελέας Jill Hennessy είπε ότι το νέο νομοσχέδιο θα «επιτρέψει να συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε στις προκλήσεις που παρουσιάζει η πανδημία, κι έτσι μπορούμε να συνεχίσουμε να προστατεύουμε τους πολίτες και να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας».

Μέχρι στιγμής, πολλές από τις διαδηλώσεις κατά του αποκλεισμού έχουν πραγματοποιηθεί τα σαββατοκύριακα. Τουλάχιστον σε 200 άτομα επιβλήθηκαν πρόστιμα και 74 συνελήφθησαν σε διαδήλωση στη Μελβούρνη την περασμένη Κυριακή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ