Κόσμος

Δεν φορούσαν μάσκες και τους έβαλαν να σκάψουν τάφους για νεκρούς της πανδημίας

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Οκτώ άτομα στην Ινδονησία αναγκάστηκαν να σκάψουν τους τάφους των θυμάτων του κορονοϊού ως τιμωρία επειδή δεν φορούσαν τις μάσκες τους όταν έφυγαν από τα σπίτια τους.

Η τιμωρία υποτίθεται ότι ενεργεί ως «αποτρεπτικό» για τους άλλους να μην παραβιάζουν τις οδηγίες του Covid-19, σύμφωνα με την Evening Standard.

Τα άτομα που παραβίασαν τους κανόνες συνελήφθησαν επειδή βγήκαν από τα σπίτια τους χωρίς μάσκες και, ως εκ τούτου, διατάχθηκαν να σκάψουν τάφους σε δημόσιο νεκροταφείο στο χωριό Ngabetan, σύμφωνα με την αναφορά. Ζητήθηκε από τους παραβάτες να σκάψουν τους τάφους σε ομάδες των δύο, αλλά δεν τους ζητήθηκε να παρευρεθούν στις κηδείες.

"Υπάρχουν μόνο τρεις διαθέσιμοι εκσκαφείς τάφων αυτήν τη στιγμή, οπότε σκέφτηκα ότι θα μπορούσα επίσης να βάλω αυτούς τους ανθρώπους να δουλέψουν για αυτόν τον σκοπό. Ας ελπίσουμε ότι αυτό μπορεί να δημιουργήσει αποτρεπτικό αποτέλεσμα κατά των παραβιάσεων", δήλωσε ο επικεφαλής της επαρχίας Cerme.

Περισσότερες από 54.000 από τις 218.000 περιπτώσεις κορονοϊού της Ινδονησίας βρίσκονται στην Τζακάρτα όπου έχουν ληφθεί πολύ αυστηρά μέτρα! 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ