Κόσμος

Παραφούσκωσαν τους θανάτους λόγω κορονοϊού και παραδέχτηκαν το λάθος

Το τοπικό Υπουργείο Υγείας του Τέξας (DSHS) ανακοίνωσε ότι το σύστημά του έκανε ένα σφάλμα στον υπολογισμό για τον αριθμό των θανάτων που προκλήθηκαν άμεσα από το COVID-19, σύμφωνα με ένα tweet που στάλθηκε στις 30 Ιουλίου.

Το σφάλμα ανακαλύφθηκε την Τετάρτη και το DSHS του Τέξας έδειξε ότι το σφάλμα κατηγοριοποίησε εσφαλμένα τους 225 ως θανάτους COVID-19, παρά το γεγονός ότι το COVID-19 δεν αναφέρεται ως άμεση αιτία θανάτου στο πιστοποιητικό θανάτου, σύμφωνα με το Tweet.

Το Texas DSHS δήλωσε ότι το ζήτημα αποκαλύφθηκε μετά από μη αυτόματο έλεγχο ποιότητας και μέχρι το τέλος της ίδιας ημέρας την Τετάρτη, ο αριθμός των θανάτων από COVID-19 καθορίστηκε ώστε να αντικατοπτρίζει τα διορθωμένα δεδομένα εγκαίρως.

Τη Δευτέρα, το Texas DSHS άρχισε να χρησιμοποιεί πιστοποιητικά θανάτου ως τρόπο αναγνώρισης του αριθμού των θανάτων που προκαλούνται άμεσα από την ασθένεια, σύμφωνα με δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το Texas DSHS. Επειδή απαιτείται η υποβολή πιστοποιητικού θανάτου εντός 10 ημερών από τον θάνατο ενός ατόμου, το DSHS δήλωσε ότι αυτό θα βελτιώσει σημαντικά την ταχύτητα καταμέτρησης των θανάτων που προκλήθηκαν από το COVID-19, καθώς και θα παρέχει στο κοινό λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το πού και πότε συνέβη θάνατος. Αυτή η μέθοδος δεν μετράει άτομα που έχουν προσβληθεί από το COVID-19 αλλά πέθαναν από άλλες αιτίες.Πριν από αυτήν τη μέθοδο, οι θάνατοι μετρήθηκαν και αναφέρθηκαν στο DSHS μέσω ενός περιφερειακού ή τοπικού τμήματος υγείας.

Υπέρβαση των Θανάτων COVID-19

Ένα πρόβλημα με την προηγούμενη μέθοδο ήταν ότι κατά την υποβολή πιστοποιητικών θανάτου, τα νοσοκομεία είχαν κίνητρα να υπερεκτιμούν τον αριθμό των θανάτων COVID-19 λόγω της λήψης χρηματικής αποζημίωσης για κάτι τέτοιο, κάτι που ο εκπρόσωπος Blaine Luetkemeyer (R-Mo.) ονόμασε «διεστραμμένο» κίνητρο », σύμφωνα με ακρόαση του Σώματος που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.

Ο Διευθυντής Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ Ρόμπερτ Ρέντφιλντ δήλωσε κατά τη διάρκεια της ακρόασης της επιτροπής ότι συμφωνεί ότι αυτή η υπερβολική αναφορά των θανάτων από COVID-19 υπάρχει σε νοσοκομεία και είναι κάτι που έχει παρατηρηθεί με άλλους ιούς, όπως ο HIV.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ