Κόσμος

Νορβηγοί διπλωμάτες κάνουν "αυτοψία" στη Βενεζουέλα

Νορβηγοί διπλωμάτες μεταβαίνουν στη Βενεζουέλα προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Μια αντιπροσωπεία Νορβηγών διπλωμάτων επισκέπτεται τη Βενεζουέλα για να ενημερωθεί για την κατάσταση στη χώρα, δήλωσε ο Νορβηγός διπλωμάτης Νταγκ Χάλβορ Νιλάντερ στη σελίδα του στο Twitter.

Ο Νιλάντερ είναι ο επικεφαλής του Τμήματος Ειρήνης και Συμφιλίωσης του Υπουργείου Εξωτερικών της Νορβηγίας και Προσωπικός Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, σχετικά με τη συνοριακή διαμάχη μεταξύ της Γουιάνας και της Βενεζουέλας από τον Απρίλιο του 2017 έως τον Μάρτιο 2018. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Αναφορικά με τα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι οι Νορβηγοί διπλωμάτες επισκέπτονται το Καράκας προκειμένου να λάβουν ενημέρωση σχετικά με την υγεία και την πολιτική κατάσταση στη χώρα» έγραψε στη σελίδα του στο Twitter.

Η Βενεζουέλα είναι μια από τις πιο πληγείσες οικονομικά χώρες του κόσμου, που υποφέρει από υπερπληθωρισμό και εκτεταμένη φτώχεια εδώ και χρόνια. Οι μαζικές διαμαρτυρίες ξεκίνησαν το 2019, λίγο μετά την ορκωμοσία του Προέδρου Νικολάς Μαδούρο για νέα θητεία του. Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιδο αυτοανακηρύχθηκε προσωρινός αρχηγός του κράτους.

Ορισμένες δυτικές χώρες, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσαν την αναγνώριση του Γκουάιδο. Με τη σειρά του, ο Μαδούρο χαρακτήρισε τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης μαριονέτα των ΗΠΑ.

Η Ρωσία, η Κίνα, η Τουρκία και ορισμένες άλλες χώρες υποστηρίζουν τον Μαδούρο ως νόμιμο πρόεδρο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ