Ένας αλιγάτορας επιτέθηκε στον Πίτερ Τζόις, έναν αθλητή που έκανε καγιάκ αμέριμνος σ' έναν ποταμό στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ.
Ο Πίτερ Τζόις γλίτωσε την τελευταία στιγμή από τα δόντια ενός αλιγάτορα, ο οποίος του επιτέθηκε ενόσω εκείνος έκανε καγιάκ στον ποταμό Γουάκαμο, στις ΗΠΑ.
Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube, φαίνεται πως ο αλιγάτορας είχε κρυφτεί στο νερό, στα αριστερά του σκάφους. Αργότερα, το ερπετό διέσχισε τον ποταμό με πλήρη ταχύτητα και συγκρούστηκε με το καγιάκ, το οποίο παρ' ολίγον να ανατραπεί.
Ευτυχώς, ο Πίτερ Τζόις μπόρεσε να αρπάξει τα κλαδιά ενός δέντρου και διόρθωσε τη θέση της βάρκας του ώστε να συνεχίσει την πορεία του. Ο ίδιος δήλωσε, σύμφωνα με τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, το εξής:
«Με έκανε σίγουρα να σκεφτώ λίγο διαφορετικά για την ικανότητά του (σ.σ. του αλιγάτορα)».
Ο Τζόις, τέλος, ανέφερε πως ο αλιγάτορας έγινε επιθετικός επειδή διένυε εποχή ζευγαρώματος και μπορεί να ήθελε να προστατεύσει τα μικρά του.