Κόσμος

Έβαλε ένα βιβλίο σε μικροκύματα προσπαθώντας να σκοτώσει τον κορονοϊό

Ένας βιβλιοθηκάριος έμεινε σοκαρισμένος αφού ανακάλυψε ότι κάποιος είχε βάλει ένα βιβλίο στο φούρνο μικροκυμάτων για να προσπαθήσει να σκοτώσει οποιοδήποτε ίχνος κοροοαϊού. Μετά την επιστροφή του βιβλίου στην βιβλιοθήκη, ο βιβλιοθηκάριος έκπληκτος βρήκε καψίματα μέσα και συνειδητοποίησε ότι είχε πάρει φωτιά.

Το βιβλίο είχε ληφθεί από την Κεντρική Βιβλιοθήκη του Κεντ (KDL) στο Grand Rapids του Μίσιγκαν, προφανώς από έναν αναγνώστη με ελάχιστη κατανόηση του τρόπου πρόληψης της εξάπλωσης ιών. Αντί απλώς να απολυμάνουν το βιβλίο, το έβαλαν στο φούρνο μικροκυμάτων, χωρίς να συνειδητοποιήσουν τους κινδύνους. Ο βιβλιοθηκάριος δημοσίευσε εικόνες από το καμμένο βιβλίο στο διαδίκτυο, προτού ενημερώσει τον εκπληκτικό που δανείστηκε το βιβλίο, ότι η βιβλιοθήκη απολυμαίνει ήδη όλα τα βιβλία που δανείζει.

"Οι παρακάτω εικόνες δείχνουν τι θα συμβεί όταν δοκιμάσετε ένα βιβλίο με μικροκύματα. Οι ετικέτες ραδιοσυχνοτήτων σε όλα τα υλικά KDL έχουν μέταλλο σε αυτά. Θα πάρει φωτιά στο φούρνο μικροκυμάτων." προειδοποιεί. 

Μιλώντας στο CNN, η διευθύντρια Elizabeth Guarino-Kozlowicz είπε: "Δεν είμαι σίγουρος γιατί κάποιος θα το έκανε αυτό."

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ