Κόσμος

Αλλοδαπός έκλεψε παπούτσια και έβηξε εναντίον της αστυνομίας

Ένας 21χρονος άνδρας που επρόκειτο να συλληφθεί για κλοπές στο Γκέτεμποργκ αντιστάθηκε βήχοντας και απειλώντας να μολύνει τον αστυνομικό που τον συνέλαβε και κατ΄ επέκτασιν την οικογένειά του. Τώρα ο άντρας καταδικάστηκε σε φυλακή.

Η μέθοδος απειλής ή απόπειρας μεταφοράς του covid-19 διαδόθηκε έντονα από αντικοινωνικά στοιχεία και εγκληματίες ως τρόπος επίθεσης στην αστυνομία και αποφυγή σύλληψης. Τον Απρίλιο, παρατηρήσαμε ότι είχαν καταγραφεί στην αστυνομία 130 περιπτώσεις τέτοιων απειλών με βήχα.

Ο 21χρονος είχε κλέψει παπούτσια από ένα κατάστημα στο Avenyn στο κέντρο του Γκέτεμποργκ. Κατά τη διάρκεια της σύλληψης, ο αλλοδαπός άνδρας έβηξε εναντίον της αστυνομίας επί τόπου, γεγονός που τους ανάγκασε να φορέσουν προστατευτικό εξοπλισμό.

"Θα σε κολλήσω κορονοϊό εσένα και την οικογένειά σου" είπε ο δράστης.

Ο άνδρας τέθηκε ενώπιον δικαστηρίου στο Επαρχιακό Δικαστήριο του Γκέτεμποργκ, όπου παραδέχτηκε την κλοπή, αλλά αρνήθηκε ότι είχε βήξει εναντίον της αστυνομίας.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον άνδρα για επίθεση σε αξιωματικό και κλοπή, σε φυλάκιση για δύο μήνες. Ο αστυνομικός που δέχτηκε την επίθεση με βήχα ζήτησε αποζημίωση για παραβίαση, αλλά το περιφερειακό δικαστήριο θεωρεί ότι δεν δικαιούται.

Ο δράστης είχε προηγουμένως διαπράξει πολλές κλοπές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ