Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Ρωσία: Μετέφερε πυρομαχικά και θωρακισμένα οχήματα στη Ντονμπάς

Από τις 15 Ιουνίου, η Ρωσική Ομοσπονδία έχει αποστείλει περίπου 4,5 χιλιάδες τόνους καυσίμων και περισσότερα από 20 φορτηγά με πυρομαχικά στο κατεχόμενο τμήμα της Ντονμπάς (Donbass*).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ίδια ώρα πληθαίνουν και Ουκρανοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι που προκαλούν συνεχώς τη Μόσχα, με αποτέλεσμα να εκτιμάται πως οι κινήσεις του ρωσικού στρατού στη Ουκρανία είτε αποτελούν τακτική αποτροπή, είτε έμπρακτη προετοιμασία για μια νέα κλιμάκωση στην περιοχή.

Αυτό ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας  Ντμίτρο Γκουτσουλιάκ με αφορμή πληροφορίες από την Κεντρική Διεύθυνση Πληροφοριών του Υπουργείου Εσωτερικών, αναφέρει η Ukrinform.

«Η Ρωσία συνεχίζει να προμηθεύει όπλα, πυρομαχικά, καύσιμα και λιπαντικά και άλλα στρατιωτικά υλικά στις δυνάμεις κατοχής στις περιοχές Ντόνετσκ και Λουχάνσκ μέσω περιοχών των συνόρων που δεν ελέγχονται από την Ουκρανία. 

Συγκεκριμένα, από τις 15 Ιουνίου, φέτος περίπου 4,5 χιλιάδες τόνοι καυσίμων και περισσότερα από 20 φορτηγά πυρομαχικών και στρατιωτικού υλικού παραδόθηκαν στα δύο μέρη (Ντονέτσκ και Λουχάνσκ από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας» σημειώνει η ανακοίνωση.

Επιπλέον, ο Γκουτσουλιάκ είπε ότι ξεχωριστά κομβόι είχαν μεταφέρει θωρακισμένα οχήματα, τα οποία επισκευάστηκαν σε εργοστάσια του ρωσικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συμπλέγματος, αναφέρει το echedoros-a.gr.

Το δημοσίευμα σχετίζεται με τις πρόσφατες αναφορές περί δημοψηφίσματος στην ανατολική περιοχή της Ουκρανίας για ένωση με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ