Κόσμος

Έκρηξη κατά Σόρος στα social media -Ισχυρίζονται ότι χρηματοδοτεί τις διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ

Τις προάλλες γράφαμε για τα κοινά σημεία των ταραχών στις ΗΠΑ σήμερα με αυτές του 2014.

Τότε η Ουάσινγκτον Ποστ έγραφε πως ο Τζορτζ Σόρος χρηματοδοτεί τις διαμαρτυρίες του Φέργκιουσον και ελπίζει να προωθήσει πολιτική δράση.

Κατά πως φαίνεται ο συσχετισμός αυτός έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις...

Πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται όλο και περισσότερο ότι ο Τζορτζ Σόρος χρηματοδοτεί τις πρόσφατες διαμαρτυρίες και ταραχές σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Σύμφωνα με το Anti-Defamation League, «η επιθετική γλώσσα προς τον Soros έχει εκραγεί στα κοινωνικά μέσα» αυτή την εβδομάδα. Τα αρνητικά tweets για τον δισεκατομμυριούχο Εβραίο φιλάνθρωπο αυξήθηκαν από 20.000 την ημέρα στις 26 Μαΐου σε 500.000 την ημέρα στις 30 Μαΐου. 


Οι δημοσιεύσεις, σύμφωνα με το ADL, ισχυρίζονται κυρίως (χωρίς αποδεικτικά στοιχεία) ότι ο Soros χρηματοδοτεί ταραχές σε ολόκληρη τη χώρα και ότι στηρίζει την Antifa, τους οποίους ο Πρόεδρος Donald Trump κατηγόρησε για τη βία.
Το ADL λέει ότι οι θεωρίες κατά του Soros «μπορούν να χρησιμεύσουν ως πύλη για την αντισημιτική υποκουλτούρα που κατηγορεί τους Εβραίους για τις ταραχές». 


Τα άτομα που δημοσιεύουν για τον Soros είναι και εξέχοντες υποστηρικτές του Τραμπ όπως η ειδικός του Twitter Candace Owens και ο ηθοποιός Τζέιμς Γουντς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τι σημαίνει για τα ελληνοτουρκικά το γεγονός πως το 1/5 των τουρκικών στρατηγικών μεταφορικών αεροσκαφών Α-400 βρίσκεται εγκλωβισμένο στην Ουκρανία

Η ύπαρξη πολλών ομάδων πολιτοφυλακής που πολεμούν για λογαριασμό της Ουκρανίας και της Ρωσίας, όπου σχεδόν όλες...