Κόσμος

Μινεάπολις όπως Φέργκιουσον πριν από 6 χρόνια;

Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το ποιος υποκινεί τις “αυθόρμητες κινητοποιήσεις” στις ΗΠΑ και...υπερασπίζεται την μαύρη κοινότητα, ενδιαφέρον έχει να θυμήσουμε μια άλλη ιστορία σαν κι αυτή του Φλόιντ η οποία έλαβε χώρα πριν από μερικά χρόνια.

Με Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα το 2014, επεισόδια και ταραχές ξέσπασαν στην πόλη Φέργκιουσον μετά την ανακοίνωση της απόφαση του σώματος των ενόρκων να μην παραπεμφθεί σε δίκη ο αστυνομικός Ντάρεν Ουίλσον, που στις 9 Αυγούστου σκότωσε τον άοπλο 18χρονο Αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν.

Και τότε το “μότο” ήταν το ίδιο: #BLACKLIVESMATTER

Τότε η Ουάσινγκτον Ποστ έγραφε πως ο Τζορτζ Σόρος χρηματοδοτεί τις διαμαρτυρίες του Φέργκιουσον και ελπίζει να προωθήσει πολιτική δράση

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο φιλελεύθερος δισεκατομμυριούχος έδωσε τουλάχιστον 33 εκατομμύρια δολάρια σε ένα έτος σε ομάδες που ενθάρρυναν ακτιβιστές. Η εφημερίδα έλεγε πως ο George Soros έχει οικοδομήσει μια επιχειρηματική αυτοκρατορία που κυριαρχεί πέρα ​​από τον Ατλαντικό στην Ευρώπη, ενώ σφυρηλατεί μια πολιτική μηχανή που στηρίζεται από μη κερδοσκοπικά ιδρύματα που επηρεάζουν την αμερικανική πολιτική.

Και συνεχίζει η εφημερίδα:

 

Ο κ. Soros ώθησε το κίνημα διαμαρτυρίας του Ferguson μέσα από χρόνια χρηματοδότησης και κινητοποίησης ομάδων σε όλες τις Η.Π.Α., σύμφωνα με συνεντεύξεις με βασικούς παίκτες και χρηματοοικονομικά αρχεία που εξετάστηκαν από τους The Washington Times.

Συνολικά, ο κ. Soros έδωσε τουλάχιστον 33 εκατομμύρια δολάρια σε ένα χρόνο για να υποστηρίξει ήδη καθιερωμένες ομάδες που ενδυνάμωναν τις βάσεις, τους επιτόπιους ακτιβιστές στο Ferguson, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες φορολογικές καταθέσεις των μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων του Open Society.

Η οικονομική πρόσδεση στον κ. Soros από τις ακτιβιστικές ομάδες οδήγησε σε ένα εκρηκτικό κίνημα διαμαρτυρίας που μετέτρεψε ένα μεμονωμένο εγκληματικό γεγονός στο Μιζούρι σε 24ωρη καθημερινή εθνική αιτία.

«Το DNA μας περιλαμβάνει την πεποίθηση ότι η συμμετοχή ανθρώπων στην κυβέρνηση είναι απαραίτητη για τη ζωή σε μια πιο δίκαιη, χωρίς αποκλεισμούς, δημοκρατική κοινωνία», δήλωσε ο Kenneth Zimmerman, διευθυντής των αμερικανικών προγραμμάτων «Open Society Foundations» του κ. Soros, σε συνέντευξή του στην Washington Times. «Οι ομάδες βοήθειας συνδυάζουν την πολιτική, την έρευνα [και] τη συλλογή δεδομένων με την οργάνωση της κοινότητας να αισθάνεται πολύ τον τρόπο με τον οποίο η κοινωνία μας γίνεται πιο υπόλογη»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Μετά την υπογραφή με την Μόσχα για δεύτερη παρτίδα πυραύλων S-400 οι Τούρκοι προειδοποιούν για ”μπλοκάρισμα” στο Αιγαίο σε περίπτωση ελληνοτουρκικής συρράξεως

Τα ελληνικά νησιά πρέπει να γίνουν άμεσα βάση ισχυρών πυραυλικών συστημάτων (ATACMS και EXOSET) κατά των τουρκικών...