Κόσμος

Πολίτης κάνει παρατήρηση στον Αυστραλό πρωθυπουργό επειδή πατά το γρασίδι του (βίντεο)

Οι δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον σε παρουσιάζοντας το νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας, που έχει υποστεί πλήγμα εξαιτίας του κορωνοϊού, πήραν κωμική τροπή, όταν ο ιδιοκτήτης σπιτιού απαίτησε ο επικεφαλής της κυβέρνησης και οι δημοσιογράφοι να απομακρυνθούν από το γρασίδι που μόλις είχε φυτέψει.

Ο Μόρισον είχε πάει στην πόλη Γκουγκόνγκ, σε χώρο όπου ανεγείρονται νέες κατοικίες, 28 χιλιόμετρα νότια από την Καμπέρα, για να ανακοινώσει πως η κυβέρνησή του θα δαπανήσει σχεδόν 700 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (σχεδόν 431 εκατ. ευρώ) για να στηριχθεί ο τομέα των κατασκευών.

To viral βίντεο με τον Αυστραλό πρωθυπουργό και το... γρασίδι
Αλλά καθώς μίλαγε για το σχέδιο που θα υποστηρίξει το «αυστραλιανό όνειρο» της απόκτησης ενός σπιτιού, τον διέκοψε κάτοικος της πόλης.

«Σας παρακαλώ, μην πατάτε το γρασίδι!», φώναξε ο κάτοικος προς την κατεύθυνση του Μόρισον και των δημοσιογράφων. «Ελάτε τώρα, μόλις το ξαναφύτεψα!», πρόσθεσε χαρακτηριστικά. Ο Μόρισον υπάκουσε, υψώνοντας τον αντίχειρα προς την κατεύθυνση του άνδρα και λέγοντας «όλα εντάξει».


Η Αυστραλία καταγράφει πολύ λιγότερα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό και θανάτους από ό,τι άλλες χώρες, αλλά είναι αντιμέτωπη με ύφεση για πρώτη φορά έπειτα από τρεις δεκαετίες, παρά τα δισεκατομμύρια που δαπανά η κυβέρνηση για να αναζωογονήσει τη δραστηριότητα.

Πάντως ο τρόπος που αντιμετώπισε την κρίση ο Μόρισον αύξησε θεαματικά τη δημοτικότητά του, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Newspoll που διενεργήθηκε για την εφημερίδα The Australian.
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ