Κόσμος

Τσαγκάρης έφτιαξε "ειδικά" παπούτσια για να τηρούνται οι αποστάσεις

Μια διαφορετική ιδέα για να τηρούνται οι απαραίτητες για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού αποστάσεις είχε ένας τσαγκάρης στη Ρουμανία όταν διαπίστωσε ότι δύο μήνες μετά το lockdown δεν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας στην πόλη Κλουζ στην οποία ζει.

Η ιδεά του Γκριγκόρε Λουπ ήταν να κατασκευάσει δερμάτινα παπούτσια νούμερο 75 ώστε έτσι οι άνθρωποι να μην μπορούν να έρχονται ο ένας κοντά στον άλλο.

«Το βλεπουμε στους δρόμους, δεν σέβονται τους κανόνες για τις αποστάσεις» δήλωσε ο Λουπ ο οποίος κατασκευάζει παπούτσια εδώ και 39 χρόνια.

«Πήγα σε φυτώριο για να αγοράσω κάτι για τον κήπο μου. Δεν ήταν πολλοί άνθρωποι εκεί αλλά όλο και έρχονταν πιο κοντά ο ένας στον άλλο. Αν δύο άνθρωποι φοράνε τα παπούτσια αυτά θα υπάρχει μια απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ τους αν βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο» εξήγησε ο Λουπ.

Για την ώρα ο Λουπ έχει λάβει ήδη πέντε παραγγελίες για τα παπούτσια αυτά τα οποία εμπνεύστηκε από αντίστοιχα παπούτσια που κατασκεύασε για ηθοποιούς καθώς ο ίδιος κυρίως συνεργάζεται με εταιρείες θεατρικών παραγωγών.

Το κόστος των παπουτσιών για τα οποία ο Ρουμάνος τσαγκάρης χρειάζεται δύο ημέρες προκειμένου να τα ετοιμάσει, ανέρχεται σε περίπου 100 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ